Amilyen exkluzív (értsd: alig érti valaki) a CERN magazinjának, a CERN Couriernak a tartalma, legalább olyan exkluzívak az újság hirdetései is!

Amikor a minap meglátogattam a CERN-t Genfben, felmarkoltam a látogatóközpont ajándékboltjában a hivatalos intézeti magazin két utolsó számát, hadd legyen valami menő olvasnivaló otthon a vécében. Később aztán otthon üldögélve rájöttem: a Cern Courier-ban nem is annyira a szerkesztőségi tartalom az igazán érdekes, hanem a részecskegyorsítós-hadronütköztetős tudományos szubkultúra művelőinek szóló hirdetések!

A november-decemberi és egy korábbi szám címlapja: az új, nióbium-ón szupravezető és a tengeri neutrínóvadászat rejtelmei. Ezeket a témákat látván minden részecskefizikust elönt a gerjedelem, már lapoznak is – és akkor támadnak a reklámok
Egy kis vákuumot esetleg? Csakis a Pfeiffertől!
Lineáris aktuátorok, vagyis oda-vissza mozgó rudak. Színtiszta erotika!
A mágneses mezők mérésének aranystandardja, állítja teslamétereiről a Metrolab
Precíziós elektromágnesek nélkül egy részecskefizikus háztartása se lehet teljes!
Gyilkos töménységben jön a tudomány ezen a háromhirdetéses oldalon: nagy tisztaságú vas, a világ legmenőbb digitális impulzus-processzora(???) és jégfalmászás közben is megbízható vákuumszelepek!
A CERN Courier is ismeri a szerkesztőségi tartalomnak álcázott hirdetést: észre se veszed, és már rendeled is meg az áramlásmérőt a Koboldtól
Úristen, milyen lehet az a száraz vákuum?
Amíg ezt a reklámot nem láttam, nem is tudtam, hogy a mágneses mezőt is meg lehet nézni egy erre alkalmas kamerával
Nagyon szép hirdetés, mostantól, ha magas hőmérsékleten is működő szupravezetőre lesz szükségem, egyből a Fujikurához megyek majd!

Nem minden reklám sikerül ám olyan jól, mint a fentiek:

Tíz borzalmas reklám a múltból, amiből ma már világraszóló botrány lenne

Rasszizmus, szexizmus, pedofíliával és nemi erőszakkal vicceskedés. Kemény volt a huszadik század.

Támogatott és ajánlott tartalmaink