Reutte egy osztrák mezőváros Tirol tartományban, amelynek a közelében található a világ leghosszabb gyalogos függőhídja, a 408 méter hosszú highline179.

Az ehrenbergi hegyszoros fölé épített szerkezet több mint 110 méter magasan ível át a völgy felett, nyáron pedig egyfajta ünnepséget szerveznek a 2014-ben átadott híd közelében. A Sommeropeningen a tavalyi évhez hasonlóan a esemény fő attrakciójának a Red Bull műrepülőcsapata, a The Flying Bulls számított.

Na és persze a helyszínen volt a legendás Bell AH–1 Cobra is – a világ első harci helikopteréről beszélünk, amely egyébként a vietnami háborút is megjárta –, amelynek a vezetője viszont finoman szólva is kicsit elszámolta magát a landolásnál:

A pilóta, Siegfried Schwarz sérülések nélkül megúszta a balesetet, és szerencsére egyetlen nézőnek sem esett baja. Schwarz egyébként egyike a legismertebb osztrák helikoptervezetőknek, és 30 éves karrierje során számos gépet tesztelt már – ez is bizonyítja azt, hogy bizony a rutin rettentően fontos, de még önmagában nem minden.

A pilóta később a The Flying Bulls csapat honlapján megosztotta, hogy a széttört helikopter különösen kedves volt neki, majd elismerte, hogy valóban egy parkolási hiba történt – de a médiának nem volt hajlandó nyilatkozni az esetről.

(via)

Támogatott és ajánlott tartalmaink