Ki mondta, hogy a keréknek kereknek kell lennie? Mindenki, persze, de ez a youtuber-barkácsmester nem törődött bele ebbe.

Az ausztrál Maker's Muse youtube-csatorna a 3D-nyomtatóval barkácsolás gyönyörűségeinek bemutatására jött létre. Az utóbbi időben a készítők fantáziáját a megszokott, hétköznapi guruló dolgok (kerekek, golyók) helyett kitalált egészen különös guruló dolgok uralták el. Ebben a videóban egy kis távirányítós autót a hagyományos kerek helyett hajlított háromszögletű, furcsán kificamítva megdöntött illetve tüskékkel felszerelt kerekekkel szerelték fel, majd megnézték, meddig jut el velük egy homokos tengerparton. A kerekek készítése, bemutatása illetve egy szőnyegen végzett tesztelése is nagyon érdekes, aki megnézné, indítsa az elejéről a videót, mi most a versenynél, a kilencedik percben szállunk be a filmbe:

A végeredmény nem meglepő, naná, hogy a tüskékkel kapaszkodó és nagy felületen a talajra támaszkodó kerékkonstrukció győzött. De azt a háromszögletű kereket illetve a támolygó tárcsákat egyszerűen nem tudjuk kiverni a fejünkből!

Ez pedig egy felnire hegesztett csavarokból készült kerék, Oroszországból, szeretettel:

És ezt olvastad már?
Haumann Péterről neveztek el egy kisbolygót