Péntek hajnalban, helyi idő szerint 1:20-kor a YouTube, a Twitter, a Facebook, a WhatsApp és az Instagram is elérhetetlenné vált Törökországban a Turkey Blocks információi szerint.

Az oldal arról tájékoztat, hogy a közösségi média blokkolása összefüggésben állhat az ellenzéki HDP vezetőinek a letartóztatásával, illetve azokkal a razziákkal, melyeket a párttagok ankarai irodáiban tartottak.


A korlátozás először a TTNet nemzeti szolgáltató hálózatát érintette, majd következett a többi nagy internetszolgáltató is – a kicsik egyelőre kimaradtak a buliból, de kérdés, hogy meddig. Egyébként az ország délkeleti régiójában már néhány napja egyesek beszámoltak arról, hogy el lettek vágva az internettől – többen nyugatra utaztak, hogy tudósítsanak a kialakult helyzetről.


Bár a török vezetés nem először alkalmaz internetblokádot, ilyen durva országos korlátozás még nem volt tapasztalható. Ezzel a kormány főként az országban kialakult zavargásokat próbálja megállítani, és a közösségi oldalakon megszervezett ellenzéki tüntetéseket fojtaná el csírájában.

(forrás: Turkey Blocks, The Guardian)

És ezt olvastad már?
Egy különös, kunyhó formájú valamit vett észre a Hold sötét oldalán a kínai holdjáró