A Colorado Boulder Egyetem munkatársai robotoknak fejlesztettek ki mesterséges bőrt, amely az emberi bőr mechanikus jellemzőit és funkcióit hordozza magát. Isten hozott a jövőben.

A kutatók így szeretnék még emberibbé tenni a robotokat, amelyek az e-bőr révén úgy érzékelnék a nyomást, a hőmérsékletet vagy a rezgéseket, mint mi, emberek. Az emberi bőrszövetet hajazó e-bőr polimerből és ezüst nanorészecskékből áll, így javítani tudja saját sérüléseit, amennyiben viszont ez nem jön össze, újra is lehet hasznosítani, hogy újabb működőképes e-bőrt készítsenek belőle.

Így nézne ki:

Funkcióinak nagy hasznát vehetnénk majd a (közel)jövőben, nemcsak azért, hogy emberibb androidokat gyárthassunk, hanem hogy például a munkára befogott egyedek véletlenül se fejtsenek ki olyan nagy erőt, amellyel kárt okozhatnának mondjuk bennünk – ez különösen jól jöhet majd akkor, ha egy nap a robotok valóban aktív részesei lesznek a mindennapi életünknek. De a mesterséges bőrt a végtagprotézisek esetében is felhasználhatják majd, hiszen ennek a segítségével újra érzékelhetővé válna például a hőmérséklet-, illetve a nyomásváltozás.

(via)

És ezt olvastad már?
Így néz ki egy Boeing 747-es felszeletelve