Lehet már ideértek az üzeneteik, csak még nem értjük őket.

Az Imperial College London kvantumfizikával foglalkozó szakembere, Terry Rudolph szerint amikor egy pislákoló fényt látunk az éjszakai égbolton, akkor van rá esély, hogy épp egy idegen civilizáció üzenetét csípjük el, írja a Futurism.

Rudolph teóriája szerint az űrlények képesek lehetnek befolyásolni a csillagok fényerejét és ezen a módon képesek lehetnek kapcsolatot teremteni olyan messze lévő létformákkal, mint amilyen az emberiség is.

A fizikus a tanulmányában csillagközi kommunikációs csatornaként írja le a jelenséget.

Rudolph megjegyzi, hogy bár a fizikát illetően helytálló lehet az elmélete, viszont ez egyelőre csak színtiszta feltételezés. Az egymástól távol élő, de egymással kommunikálni képes civilizációk üzenetei egyelőre számunkra érthetetlenek, így csak véletlenszerű jelenségként érzékeljük azokat. A fizikus szerint ennek ellenére nem szabad csüggednünk amiatt, hogy egyelőre nem találtunk Földön kívüli fejlett létformákat.

Az is lehet, hogy ha már létezik is élet a Földön kívül, akkor is valószínűleg olyan fejlődési szakaszokon mentek keresztül, hogy esélyünk sincs megérteni az üzeneteiket vagy.

Kiemelt kép: illusztráció/Getty Images

Ez is érdekelhet:

Miért gyújtanak szándékosan tüzet a tűzoltók?

Sokan nem értik, miért van erre a szükség, pedig sokszor életet menthet az ellentűz.

Úgy tűnik, megvan a válasz a tudomány egyik nagy rejtélyére

A kérdés az volt, hogy miként vált a Föld minimális oxigénnel rendelkező bolygóból a mai, belélegezhető levegővel rendelkező, azaz élhető planétává.

És ezt olvastad már?
Hogyan válasszunk minden igénynek megfelelő számítógépházat?
További cikkeink a témában