Kíváncsi vagy az órákra? Mutatjuk!

Egy jótékonysági árverésen nem kevesebb, mint 405 ezer dollárért (közel 130 millió forintért) keltek el azok az IWC-kronográfok, amiket az Inspiration4 űrhajósai hordtak az első kereskedelmi űrmisszió során. Az aukción befolyt összegből a memphisi St. Jude Kórházat támogatták, ahol súlyos betegségben szenvedő gyerekeket gyógyítanak.

Az órák számlapja a csillagos égboltra emlékeztet, a fehér szíj és a homokcsiszolt tok pedig tökéletesen illik a világos, asztronauta outfithez.

A gyártó a hátlapba gravírozta az űrhajósok neveit és az Inspiration4 küldetés logóját. Az órák az asztronautákkal együtt szeptemberben tértek vissza a Földre. Az űrben járt órák általában nagyon magas értéket képviselnek az aukciós világban, és mivel az Inspiration4 esetében egy kiemelt jelentőségű misszióról van szó, így egyáltalán nem meglepő, hogy a licitek igencsak megugrottak.

Érdekesség, hogy a világ legismertebb űrben is járt karórája, Buzz Aldrin űrhajós Omega Speedmastere még nem került kalapács alá, de nagy valószínűséggel nem is fog soha, mivel a híres Moonwatch az Egyesült Államok kormányának tulajdonában áll, és mint olyan, nem bocsátható aukcióra.

Az Inspiration4 egyébként az órák árán felül is segíti az említett gyermekkórházat, a közlésük szerint az együttműködés óta nem kevesebb, mint 240 millió dollárral segítették a beteg gyerekek gyógyulását.

(Hypebeast; kiemelt kép: Inspiration4/IWC Schaffhausen)

Ez is érdekelhet:

Mi a fenéért fizettek több mint egymilliárd forintnyi összeget ezért az öreg, kopott óráért?

Mi kellett ahhoz, hogy ez a Speedmaster legyen minden idők legdrágább, aukción elkelt Omegája? Egy történelmi jelentőségű óra, egy kis hype és persze egy kínai vevő.

Egy 14 éves srác és a 9 éves húga 51 millió forint értékű kriptovalutát ügyeskedett össze

A gyerekek apja hitelt vett fel azért, hogy a vállalkozás rendes gépparkkal indulhasson el. Száz darab Nvidia RTX 3090, mit szóltok?

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

Komoly újításokat kapott a Messenger, mintha a kőkorszak ért volna véget

Magyarok nélkül ma teljesen más lenne az űrkutatás

További cikkeink a témában