A gyerekek apja hitelt vett fel azért, hogy a vállalkozás rendes gépparkkal indulhasson el. Száz darab Nvidia RTX 3090, mit szóltok?

A 14 éves Ishaan Thakur és a 9 éves húga, Aanya április óta 160 ezer dollárt értékű kriptovalutát keresett, ez az összeg mai árfolyamon nagyjából 51 millió forintnak felel meg.

A vállalkozásuk első napja nem volt túl sikeres, mindössze 3 dollárt kerestek, de már ez a kis összeg is elég volt ahhoz, hogy folytassák bányászatot. A testvérpár Flifer Technologies nevű cége mára nagyra nőtt a kripto szcénában, az eddigi legjobb hónapuk az októberben volt, ekkor több mint 20 millió fornitnak megfelelő profitot termeltek.

A kriptovaluták bányászatára rendszeresített gépparkunk úgy működik, hogy egy algoritmus folyamatosan keresi a legjobban futó, legjövedelmezőbb valutákat.

– nyilatkozta Ishaan a CNBC-nek.

A testvérpár módszere lényegében arról szól, hogy csak a jól futó kriptovalutákra koncentrálnak, ezért folyamatosan monitorozzák a piaci történéseket és ha egy valuta elkezd szárnyalni, akkor a géppark azonnal átáll az adott kripto bányászatára. Ishaan elmondta, hogy elsősorban Ethereumot, Bitcoint és Ravencoint bányásznak, az első kettő a két legerősebb kriptovaluta a piacon, a Ravencoin pedig egy altcoin, de úgy érzik, hogy érdemes vele foglalkozni, mert nagy jövő állhat előtte.

A testvérpár hirtelen gazdagodására sokan rácsodálkoznak, de állításuk szerint őket nem csak a pénz motiválja:

Bár most sok pénzt keresünk, de nem vagyunk sokkal büszkébbek magunkra, mint amikor naponta 3 dolláros profitot termeltünk. Az igazi siker szerintünk az, hogy megismertünk és sikeresen alkalmazunk egy új technológiát.

Ishaan és Aanya most abban reménykedik, hogy legalább hasonló lendülettel folytathatják a Flifert, amitől azt remélik, hogy fedezni fogja mindkettejük egyetemi taníttatását.

YouTube-szakértők

Ishaan és Aanya sikertörténete a YouTube-on kezdődött, ahol elkezdtek kriptovalutákkal kapcsolatos vidókat keresgélni. Így kerültek közel a bányászathoz is, ami saját bevallásuk először egyáltalán nem tűnt könnyen elsajátítható dolognak. Nagyon leegyszerűsítve arról van szó, hogy a bányászattal foglalkozó rendszerek ha úgy tetszik versenyeznek azért, hogy megoldjanak egy nagyon komplex kirakóst, hogy így validálják a kriptovaluta-tranzakciókat. Ez a tevékenység nemcsak nehéz, hanem rendkívül drága is, mivel az említett folyamatokhoz magas hardveres teljesítmény szükséges.

Processzorok, videokártyák

A testvéreknek ma már közel 200 processzoruk van, amelyeket apjuk, Manish Raj, egykori befektetési bankár segített finanszírozni. Raj hitelt vett fel azért, hogy a gyerekeinek segíthessen, de a hitel pontos összegét nem szerette volna nyilvánosságra hozni.

Ishaan és Aanya gépparkja körülbelül száz darab Nvidia RTX 3090-et, 50 Nvidia RTX 3070Ti-t és 24 speciális bitcoinbányászgépet tartalmaz.

Az Nvidia RTX 3090 grafikus kártyák egyenként több mint 800 ezer forintba is kerülhetnek. Ishaan elmondása szerint még fejleszteniük kell, hogy továbbra is versenyképesek legyenek, ezért már be is rendeltek további eszközöket.

A testvérpár vállalkozása egy texasi garázsból indult, de ma már beköltöztek Dallas egyik legnagyobb üzleti központjába, ahol egy telephelyet bérelnek. Az új hely nem olcsó, de a fejlesztések miatt kénytelenek voltak olyan környezetet kialakítani, ahol a drága gépek biztonságban, maximális teljesítménnyel tudnak működni. Ishaan elárulta, hogy a villanyszámlájuk rendszeresen 5 ezer dollár fölött van, de a gépek felügyeletét végző technikusok munkabére is 4 ezer dollárba kerül egy hónapban.

A költözésre azért is volt szükség, mert amióta elkezdődött az iskola, Ishaanék nem tudnak annyit a gépekkel foglalkozni, mint nyáron, de a vállalkozás továbbra is az ő kezükben van, az új gépeket például továbbra is együtt építi a testvérpár a garázsukban, de csak akkor, ha kész a lecke.

Flifercoin

A gyerekek szerint a bányászat csak a kezdet. Eleinte az volt a céljuk, hogy a taníttatásukat fedezzék, de most már többet szeretnének: el akarják indítani a saját kriptovalutájukat Flifercoin néven. Ishaanék olyan komolyan gondolják a Flifercoint, hogy már felvették a kapcsolatot ügyvédekkel és egyéb kriptovalutákra specializálódott pénzügyi szakemberekkel.

Úgy gondoljuk, hogy nagyon sok lehetőség rejlik a kriptovaluták piacán, és reméljük, hogy úttörők leszünk ezen a téren

– mondja Ishaan, de a végén hozzáteszi: „Még csak 14 éves vagyok, így az iskola mindennél fontosabb.”

(CNBC)

Ez is érdekelhet:

Már mesterséges intelligencia keresi az exobolygókat az emberiség számára

A kutatók megtanították a számítógépet arra, hogy a bolygók közötti interakció hatását kiszámítsa.

Bizonyos Maceket kicsinált a legújabb macOS, de az Apple kifizeti

Nem várt meglepetést is tartogatott a Monterey megjelenése.

Támogatott és ajánlott tartalmaink
További cikkeink a témában