Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az élő beszédet valós időben fordító Skype Translatort a szerencsések már letölthetik, és tényleg működik. Bocs, virtuális valóság, 2015 már tényleg a tiéd lesz, de ezt az évet kiütéssel nyerte a Microsoft.

A Skype-hoz letölthető fordító kliens preview verziója tegnaptól él, és a Mashable rögtön ki is próbálta, hogy hogyan birkózik meg a spanyol és az angol nyelvvel. Most jól figyelj, mert ettől leolvad az agyhelyed.

A Translator képességeit persze elvileg már ismertük, hiszen a Microsoft egy májusi konferencián már demózta, hogy mit tud a program, de tegye fel a kezét, akiben nem dolgozott egy kis rosszindulatú gyanakvás  elvégre előre megrendezett helyzetben még a Siri is képes egymás után három szót felismerni. A Mashable tesztje viszont már élesben ment, és annyi mindenképpen kiderült belőle, hogy

  • A Skype Translator tényleg képes olyan sebességgel fordítani, mint egy jó tolmács.

  • Ráadásul nem csak az egyszerű, "hogy vagy" vagy "mit csinálsz ma"-típusú kifejezésekkel birkózik meg, de az összetettebb mondatokat is prímán fordítja.

Kis szépséghiba, hogy a fordítóprogram egyelőre elég kevés nyelvet ismer (ez mondjuk hamarosan változni fog), valamint csak a Windows 8, 8.1 és a Windows 10 próbaverziójával hajlandó együttműködni, így a Windows 7-esek kimaradnak a jóból.

A másik rossz hír, hogy a próbaverzió egyelőre csak korlátozottan elérhető, így hozzájutni csak meghívásos alapon lehet. Ennek érdekében annyit tehetsz, hogy regisztrálod magadat a Skype Translator honlapján, és ha szerencséd van, akkor előbb-utóbb kapsz egy meghívót.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.