Kellemest a hasznossal - lehetett volna a Vodafone jelmondata az idei Internet Hungaryn, ami nem csak a konferencia egészére, de a cég bemutatójára is megállta volna a helyét.

Kezdjük a hasznossal: a Vodafone áprilisban jelentette be, hogy az Országos Mentőszolgálattal közösen kifejlesztették az ÉletMentő alkalmazást amelynek képességeit most egy látványos bemutatóval prezentálták.

A Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője által levezényelt szimulált vészhelyzetben egy ember szívrohamot kapott, így az érdeklődők testközelből is láthatták, mennyi előnnyel járhat az alkalmazás használata a telefonhíváshoz képest:

  • A mentésirányítóhoz a hívás mellett azonnal beérkeznek az alkalmazásba előzetesen feltöltött adatok is, például a beteg kora, neme és a kórelőzmények is.
  • A diszpécser emellett a GPS alapján azt is látja, pontosan honnan érkezett a hívás,
  • valamint a telefon töltöttségi szintjét is.
  • Az alkalmazás emellett arra is lehetőséget nyújt, hogy a beszédképtelen beteg pusztán ikonokkal kommunikáljon a mentésirányítóval.

Az ÉletMentő app adatbázisának köszönhetően megtalálhatók a felhasználóhoz legközelebb eső gyógyszertárak, kórházak, defibrillátorok, ügyeletek elérhetőségei is. Továbba tartalamaz egy elsősegélynyújtó kisokost is arra az esetre, ha nekünk kell segítséget adnunk.

A Vodafone-nak nem ez volt a leglátványosabb dobása, hiszen egy hatalmas kamiont is hoztak magukkal az Azúr hotel parkolójába, amiben a látogatók egy virtuális teniszpályán próbálhatták ki, mennyire nem könnyű Roger Federernek lenni (spojler: nagyon nem könnyű).

A HTC Vive-val működő játékkal a Vodafone az 5G technológia előnyeit hozta testközelbe - bár összehasonlítási alapunk nincsen, de állításuk szerint a késleltetés alacsonyabb, mint 4G-s hálózat esetében, ami igencsak fontos egy olyan játéknál, ahol milliméterre pontosan számít, mikor lendíted az ütőt. (A kép még a múlt hónapban megrendezett ITU konferencián készült, azóta kicsit nagyobb lett a játéktér).

És ezt olvastad már?
A Nemzetközi Űrállomásról például ilyen egy holdfogyatkozás
Utálsz szerelőt hívni? Akkor ez a cikk neked szól!