Teljesen hétköznapi történet: éppen leforgattad életed legkirályabb videóját, büszkén töltenéd fel a Youtube-ra, és fejben már azt számolgatod, hogyan fogod leverni a Gangnam Style-t nézettségben. Csakhogy egy apróság elkerülte a figyelmedet: a tökéletes videót véletlenül éppen egy vágóhíd előtt sikerült leforgatnod. Fear not, a Youtube-nak már erre is van megoldása.

Az egyelőre csak kísérleti funkcióként működő, azaz csak a kiválasztottak számára elérhető "valós idejű videószegmentációval" ugyanis pillanatok alatt lecserélheted a hátteret a videódban.

Ez eddig csak zöld háttér használatával volt lehetséges, viszont a Google a gépi tanulás segítségével megoldotta, hogy a program önállóan el tudja dönteni, hogy a videó mely részei tartoznak a háttérhez, és a most kiadott demó alapján meglepően hatékonyan működik (vagy talán annyira nem is meglepő, hiszen alapvetően a Google Pixel telefon is hasonló technikát használ az elmosott hátterű portréfotók készítéséhez).

A funkció egyelőre csak azoknak érhető el, akik hozzáférnek a Youtube Reels bétájához, ami a Snapchat Stories-hoz hasonló alkalmazás, és maximum harminc másodperces videókból lehet benne összefűzni hosszabb sztorikat.

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
Hirdetés