A Predator Thronost a tavalyi IFA-n nem sikerült elcsípnünk, idén viszont jó alaposan megnéztük magunknak.

Az érdeklődésünk nem volt teljesen alaptalan, hiszen a Thronost egy ideje Magyarországon is lehet kapni, laza négymillió forintért, de ha egy full extrás PC-t is kérsz mellé, az árcédula rögtön hatmillió forintra ugrik. Ez nyilván elég sok ember kedvét szegi, de ahogy az egyik boldog párkapcsolatban élő ismerősöm mondogatta mindig, nézni azért szabad - igaz, ő nem a gémer székekre gondolt.

A Thronoson pedig kétségkívül van mit nézni, hiszen a cucc nagyon impresszív: a három 27 colos, QHD felbontású monitor szinte teljesen körbeöleli a játékost, aki a gémerek mekkájában érezheti magát. Miután beleülsz, az Acer széke finoman hátra dönt, így a lehető legkényelmesebb pozícióban nyomhatod a kedvenceidet, de ha ez nem lenne elég, a saját pozíciód és a monitorok helyzete is motorikusan finomhangolható.

A szék más szempontból is elég súlyos, egész pontosan 324 kilogrammot kell elbírnia a padlónak, szóval nem az a tipikus lakótelepi lakásba való cucc, hacsak nem akarsz beszakadni Forzázás közben az alsó szomszédhoz. Akkor mondjuk legalább mozogna a szék, merthogy a Thronos egyik legnagyobb hiányossága, hogy a tekintélyes ára ellenére meg sem moccan játék közben. Szomorú hiányosság ez, ennyi pénzért már elvárná az ember, hogy szimulátorozás közben legyen valami mozgásélmény is.

Az Acer amúgy épp az idei IFA-n mutatta be a gémer szék utódját, a Thronos Airt, ami valamivel könnyebb és elvileg olcsóbb is, de ezt a kiállítótérbe valamiért nem rakták ki.

És ezt olvastad már?
Malév-balesetek sora miatt kellett megreformálni a magyarországi légi közlekedést
További cikkeink a témában