Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az eredeti tervek szerint a SpaceX űrinternete 12 ezer műholdból állt volna, azonban a cég nemrég új kérelmeket nyújtott be a Nemzetközi Távközlési Egyesülethez, azaz az ITU-hoz, amelyben további harmincezer műhold pályáraállítására kértek engedélyt.

Hogy miért változtattak az eredeti terveken, egyelőre nem tudni, de a döntés hátterében talán az állhat, hogy a Starlink annál nagyobb sávszélességet tud biztosítani, minél több műhold alkotja. Azt pedig eddig is sejteni lehetett, hogy ha a SpaceX valóban gigabites internetet akar biztosítani több millió embernek, ahhoz a tervezett 12 ezer műhold nem lesz elég.

Az biztos, hogy akik eddig sem rajongtak az űrinternetért, azokat ez a fejlemény sem fogja feldobni, hiszen komoly csillagászok már eddig is azt pedzegették, hogy a rengeteg, világító műhold teljesen elhomályosítja majd a csillagok fényét. Arról nem is beszélve, hogy a balesetek esélyét is jelentősen megnöveli, hiszen az ENSZ Világűrirodájának nyilvántartása szerint jelenleg mindössze 4987 műhold kering a Föld körül, a SpaceX pedig csak a Starlinkhez több mint nyolcszor ennyit tervez pályára állítani.

Légy résen, mert épp valami fontos történik!

Napokon belül új magazint indítunk, tarts velünk a nulladik pillanattól! November elején startol a Raketa.hu, a Player csoport jövőmagazinja, melyben veletek együtt keressük a válaszokat az előttünk álló évek nagy kérdéseire!

Kiemelten foglalkozunk az autózás/közlekedés forradalmával, az okos otthonokkal, a klímakérdéssel, megújuló energiával, a legizgalmasabb, éppen zajló társadalmi változásokkal és rengeteg termékkel és szolgáltatással, ami pillanatokon belül ránk töri az ajtót!

Ha szeretsz jó időben, jó helyen lenni, kövesd be a Rakéta Facebook oldalát, hogy azonnal tudd, ha kilőttük a magazint!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.