Elon Musk az egyik este újra ihletett állapotba került, és mindössze öt szóval képes volt zavart kelteni az erőben.

Azt posztolta ki ugyanis Twitterre, hogy a piramisokat egyértelműen a földönkívüliek építették, a posztját pedig 90 ezer ember megosztotta, és további félmilliónak elnyerte a tetszését:

null

Aliens built the pyramids obv

Hát igen, Musk tipikusan az a székely viccekből ismert figura, aki keveset beszél, de nagyokat mond – ne feledjük, a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban is volt már ötszavas nagymenése –, ugyanakkor Egyiptomban kevésbé értékelték a SpaceX és a Tesla atyaúristenének újabb twitteres haikuját.

Az eseményekre reagálva Rania al-Mashat, Egyiptom nemzetközi kapcsolatokért felelős minisztere először is elismerően beszélt Musk munkásságáról, majd meghívta őt az észak-afrikai országba, hogy merüljön el a helyszíni ásatások során feltárt bizonyítékok rengetegében, és győződjön meg saját maga arról, hogy az igazság ezúttal nem odaát van.

null

I follow your work with a lot of admiration. I invite you & Space X to explore the writings about how the pyramids were built and also to check out the tombs of the pyramid builders. Mr. Musk, we are waiting for you ?. @elonmusk https://t.co/Xlr7EoPXX4

Közben az egyiptomi régész, egyiptológus Záhi Havássz az Egypt's Today című orgánumban teljes hallucinációnak könyvelte el Elon Musk szavait, majd sajnálatát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a techguru ennyire semmibe veszi a történettudományi és régészeti tényeket. Musk még nem reagált sem a meghívásra, sem Havássz kijelentéseire.

Ez is érdekelhet:

Elkészült az emberi agy Google Earthje

Azaz az emberi agy első háromdimenziós digitális atlasza.

(via)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

World Margarita Day – Egy újabb ünnepet köszönthetünk köreinkben, már Magyarországon is

Úgy nézhet ki az iPhone 16, mint az egyik legikonikusabb iPhone

Látványosan néz ki, de nem tudni, mire jó a sci-fibe illő laptop, amit a Lenovo dobhat piacra

További cikkeink a témában