Elon Musk elég keményen nyomja a közlekedés forradalmasítását: elektromos autók, hangsebességgel száguldó szupervonat, föld alatti autópályák... ám ezek mind csak gyerekjátékok a legújabb ötletéhez képest.

Musk ugyanis annyira belejött a többször felhasználható rakéták építésébe, hogy nem csak a Marsot hódítaná meg velük, de egy szuszra a földi közlekedést is forradalmasítaná: ha bejönnek a tervei, valamikor a jövőben rakétákkal közlekedhetünk majd a városok között, így

a Föld bármely pontja elérhető lenne kevesebb mint egy óra alatt.

Ráadásul úgy, hogy közben az űrt is megjárnánk: az utasokat szállító űrhajót a Mars-utazáshoz fejlesztett Kibaszott Nagy Rakéta vinné fel Föld körüli pályára, és az űrhajó onnan térne vissza a földre.

A bemutató videóban az utasok New Yorkból indulnak, majd kis kitérővel 39 perc múlva landolnak is a több mint 11 ezer kilométerre levő Sanghajban. Musk nem bocsátkozott részletekbe a tervét illetően, így azt sem árulta el, mikorra foglalhatjuk a jegyeket az első Föld-rakétára, de figyelmbe véve, hogy az egész terv a BFR-re épül, aminek az építésébe még bele sem kezdtek, valószínű, hogy nem mostanában lesz.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

World Margarita Day – Egy újabb ünnepet köszönthetünk köreinkben, már Magyarországon is

Találkoznál a leendő magyar űrhajóssal? Már mondjuk is, hol teheted meg

Így fog kinézni a haldokló Napunk környezete ötmilliárd év múlva

További cikkeink a témában