Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az elmúlt napok hírei semmi másról nem szóltak, mint arról a 12 gyerekről és edzőjükről, akik a hirtelen megemelkedő vízszint miatt bennrekedtek egy thaiföldi barlangban, az ügy pedig Elon Muskot sem hagyta hidegen.

Musk Twitteren (hol máshol) közölte, hogy a SpaceX és a Boring Company szakemberei szombaton indulnak Thaiföldre, hogy megnézzék, tudnak-e segíteni a barlangban rekedtek mentésében.

Musk több ötletet is megosztott arról, hogyan tudnák segíteni a mentési munkálatokat, amelyek közül a legkézenfekvőbb, hogy a Tesla által gyártott akkumulátorok üzembe helyezésével felpörgetik a víz kiszivattyúzását a barlangból. Erre nagy szükség lenne, hiszen ha még több eső esik, a gyerekek akár novemberig is a barlangban rekedhetnek.

Elon Musk on Twitter

@JamesWorldSpace SpaceX & Boring Co engineers headed to Thailand tomorrow to see if we can be helpful to govt. There are probably many complexities that are hard to appreciate without being there in person.

Persze Elon Musk nem lenne Elon Musk, ha nem állt volna elő egy sokkal meredekebb ötlettel is, így egy másik tweetben felvetette, hogy bevezethetnének a barlangba egy felfújható csövet, ezzel kvázi egy víz alatti alagutat biztosítva a gyerekeknek.

Elon Musk on Twitter

@JamesWorldSpace Maybe worth trying: insert a 1m diameter nylon tube (or shorter set of tubes for most difficult sections) through cave network & inflate with air like a bouncy castle. Should create an air tunnel underwater against cave roof & auto-conform to odd shapes like the 70cm hole.

(Nyitókép: Marla Aufmuth / TED)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.