Miután két kisebb szigetet már sikeresen felszabadított a fosszilis energia rabságából, Elon Musk új kihívás után nézett, és Ausztráliában meg is találta azt.

A dolog úgy kezdődött, hogy a Tesla Powerwall 2 bemutatóján a Tesla alelnöke elég merész kijelentésekre ragadtatta magát, többek között az is elhangzott Lyndon Rive szájából, hogy a mostani kapacitásukkal

(Ami azért nem kis vállalás, hiszen a tartományban több mint 1,6 millió ember él, nagy részük Adelaide-ben, vagy annak környékén).

Ez eddig lehetne a szokásos túlzó bullshit is, ami a legtöbb termékbemutatónak kötelező eleme, csakhogy az Atlassian alapítója, Mike Cannon-Brookes szaván fogta a Teslát, és Twitteren felajánlotta nekik, hogy hozza a pénzt, ha ők tényleg hozzák a cuccot.

Mike Cannon-Brookes on Twitter

Bár nem úgy tűnik, hogy Cannon- Brookes csak trollkodni akart egyet, de ha így is van, emberére talált, ugyanis egyszer csak jött Super Elon, és szintén a Twitteren bejelentette, hogy tényleg megcsinálják száz nap alatt a legalább 100 MWh-s telepet, vagy ha nem, akkor az egész cehet a Tesla állja.

 Elon Musk on Twitter

A történet most ott tart, hogy ha Cannon-Brookes komolyan gondolta a dolgot, és sikerül az ausztrál politikusokat is meggyőznie, akkor a két üzletember gyakorlatilag brahiból tényleg összehozhatja a hatalmas kapacitású naperőművet, rengeteg ember életét könnyítve meg ezzel. Mindenesetre úgy tűnik, Elon Musk nem viccel...

Elon Musk on Twitter

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon