Belső luxus és nagy utazótávolság, mi egyebet várnál még el egy nagyjából 30 millió dolláros, azaz cirka 10,5 milliárd forintos géptől?

Szerdán lezuhant egy Embraer Legacy 600 típusú magánrepülőgép Moszkvától nem messze. A fedélzeten tartózkodó tíz fő közül senki sem élte túl a balesetet (inkább merényletet – a gépet ugyanis lelőhették), az elhunytak között volt a Wagner zsoldoscsoport alapítója, Jevgenyij Prigozsin és a csoport parancsnoka, Dmitrij „Wagner” Utkin is. A helyzet érdekessége, hogy a gép pontosan két hónappal a Wagner-csoport (Vlagyimir Putyin orosz elnök elleni) zendülése után zuhant le.

De mit is kell tudni erről a bizonyos Embraer Legacy 600 típusú repülőgépről?

Az Embraer Legacy 600 egy brazil gyártású, Rolls-Royce ikerhajtóműves, sugárhajtású luxusrepülőgép, ami az ERJ–135-ös hagyományos utasszállító modellen alapul, gyakorlatilag annak az üzleti változata. Az első ilyen gép 2002-ben gurult le a gyártósorról, akkor még Legacy 2000 néven futott, a kétezres típusjelzést csak 2005 után cserélték le a jelenlegi hatszázasra.

A gép 13 utas szállítására alkalmas – bár a belső tér bizonyos átalakításaival ennél többen is utazhatnak rajta –, ilyen utaslétszám mellett pedig 5650 kilométert képes megtenni a levegőben egy tankkal, ami nyolc fő esetében 6390 kilométerre nőhet.

A teljes képekért és a nagyobb felbontásért kattints a fotókra!

A három részre tagolt utastér egyik kiemelkedő tulajdonsága, hogy tágas, ezen terek mindegyike 1,83 méter magas és 2,1 méter széles. A már fentebb említett 13 fő számára bőrfotelek biztosítják a kényelmes ülőhelyeket az utazás során, ezek közül pedig hat teljesen dönthető, azaz ággyá alakítható, vagyis a Legacy 600 ideális lehet a nappali és az esti repülésekhez is.

Az otthonosság érzéséről és a még több kényelemről egy oldalra néző, háromüléses dívány is gondoskodik, ami azért is érdemel szót, mert még az ilyen VIP-kategóriájú repülőgépek esetében sem számít megszokott dolognak. A szórakoztatásról pedig Wi-Fi-csatlakozási lehetőség és két 17 hüvelykes síkképernyős tévé gondoskodik.

A teljes képekért és a nagyobb felbontásért kattints a fotókra!

A Legacy 600 fedélzeti szolgáltatásai közé tartozik még egy teljesen felszerelt konyha (kávéfőzővel, mikrohullámú sütővel, hűtőszekrénnyel és borhűtővel), és egy tágas privát mosdó is. Nem elhanyagolható az sem, hogy méretes, a kategóriájában a legnagyobb csomagtérrel is rendelkezik – 20 bőrönd vagy 450 kilogramm befogadására képes –, ami ráadásul repülés közben is hozzáférhető az utastérből, ami szintén az egyedi és luxus kategóriába sorolja.

Az Embraer Legacy 600 ára nagyjából 30 millió dollár körül mozog, azaz cirka 10,5 milliárd forintba kerül.

(Forrás: Air Charter Service, Private Fly, Aviation Base, fotó: ASL Group, Aviapages.com)

Az Embraer céggel korábban foglalkoztunk:

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Felvételen, ahogy egy galaxis elszívja egy másik galaxis anyagát

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés