Azaz egy olyan menüpont, ami pontos statisztikát ad arról, naponta mennyi időt töltünk a közösségi oldalon.

A Facebook szerint a "Your time on Facebook" funkció segít tudatosabban használni az oldalt, és kordában tartani a Facebookon töltött időt, de reálisan inkább csak arra lesz jó, hogy szörnyülködhessünk rajta, mennyi értékes időt baszunk kótyavetyélünk el az amúgy is rövid életünkből a hírfolyam pörgetésével.

Az új szolgáltatásban beállíthatunk egy időlimitet, amit nem szeretnénk túllépni, ha pedig mégis túllépjük, akkor a Facebook (most kapaszkodj) értesítést küld nekünk, hogy átléptük a limitet, és... ennyike. Azért a Google és a Huawei ennél valamivel kifinomultabb módszert választott, a Huawei Digitális egyenleg opciójában például azt is beállíthatjuk, hogy naponta hány óra telefonhasználatot engedünk magunknak, egyesével megadhatjuk, hogy milyen alkalmazásokat akarunk korlátlanul használni és milyeneket nem, és egy "alvási időt" is meghatározhatunk, aminek ideje alatt a kijelző egyszerűen elsötétül.

A Your Time On Facebook első körben csak mobilon lesz elérhető a Beállítások és Adatvédelem menüpontban, de nálunk egyelőre még nem aktiválódott ez az opció.

(Nyitókép: Bosland Corp.)

És ezt olvastad már?
Rejtélyes, kék színű valamit vettek észre a Szaharában a sivatag műholdfelvételeit nézegetve