Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Vagyis látszólag egyszerű kérdésre, hiszen az azért nem véletlen, hogy a Shane Frederick által összedobott kérdéssor még a Harvard és a Yale diákjainak nagy részén is kifogott.

A "világ legrövidebb IQ-tesztjeként" is emlegetett Kognitív Reflexiós Teszt titka abban rejlik, hogy... na de nem segítünk, először lássuk a kérdéseket.

1. Az ütő és a labda

2. A mütyürgyártó gép

3. A duplázódó tavirózsa

Szóval a teszt titka abban rejlik, hogy legyen bármilyen okos is valaki, ha a válasz túlságosan kézenfekvőnek tűnik, az ember hajlamos rá, hogy inkább az elsődleges megérzésére hallgasson ahelyett, hogy elgondolkodna a kérdésen. Ebből talán már rájöttél, hogy a helyes válasz egyik kérdés esetében sem az volt, ami a többségnek elsőre beugrana. Íme a válaszok:

.

.

.

.

1. Öt centbe (0,05).

2. Öt percbe.

3. 47 napba.

Ha mindet eltaláltad, gratulálunk, ha pedig nem, akkor vigasztaljon a tudat, hogy a 2000-es évek elején elvégzett teszten a 3342 résztvevőből csak 17%-nak jött össze a mesterhármas, pedig a válaszadók a világ legjobb egyetemeinek a diákjai voltak. A tanulság? Talán annyi, hogy érdemes rá időt szánni, hogy átgondoljuk a dolgokat.

(Nyitókép: Getty)

Egy elengedhetetlenül fontos tényező, ha sikeres vállalkozást akarsz építeni

Néhány év és már nem lesznek digitális vállalatok. Cégek lesznek, amik vagy működnek, tehát digitálisak, vagy nem működnek. Persze ez nem jelenti azt, hogy a TEÁOR lista egyetlen bejegyzésből fog állni, búcsúzik a 0130 Növényi szaporítóanyag termesztése és a 1910 Kokszgyártás, és mindennek a helyébe lép a 6201 Számítógépes programozás.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.