Erre a három egyszerű kérdésre csupán az egyetemisták 17%-a tud helyesen válaszolni

Vagyis látszólag egyszerű kérdésre, hiszen az azért nem véletlen, hogy a Shane Frederick által összedobott kérdéssor még a Harvard és a Yale diákjainak nagy részén is kifogott.

A "világ legrövidebb IQ-tesztjeként" is emlegetett Kognitív Reflexiós Teszt titka abban rejlik, hogy... na de nem segítünk, először lássuk a kérdéseket.

1. Az ütő és a labda

2. A mütyürgyártó gép

3. A duplázódó tavirózsa

Szóval a teszt titka abban rejlik, hogy legyen bármilyen okos is valaki, ha a válasz túlságosan kézenfekvőnek tűnik, az ember hajlamos rá, hogy inkább az elsődleges megérzésére hallgasson ahelyett, hogy elgondolkodna a kérdésen. Ebből talán már rájöttél, hogy a helyes válasz egyik kérdés esetében sem az volt, ami a többségnek elsőre beugrana. Íme a válaszok:

.

.

.

.

1. Öt centbe (0,05).

2. Öt percbe.

3. 47 napba.

Ha mindet eltaláltad, gratulálunk, ha pedig nem, akkor vigasztaljon a tudat, hogy a 2000-es évek elején elvégzett teszten a 3342 résztvevőből csak 17%-nak jött össze a mesterhármas, pedig a válaszadók a világ legjobb egyetemeinek a diákjai voltak. A tanulság? Talán annyi, hogy érdemes rá időt szánni, hogy átgondoljuk a dolgokat.

(Nyitókép: Getty)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon