Múlt hónapban Észak-Korea felbocsátotta első katonai kémműholdját, ami miatt az országot újabb szankciókkal sújtotta az Egyesült Államok és szövetségesei. A távol-keleti ország azonban nem hátrál meg, és megkezdte a felderítő műholdjának beüzemelését.

A Nemzeti Űr- és Űrtechnológiai Igazgatóság (NATA) phenjani általános irányítóközpontjában működő új műholdas műveleti iroda szombaton kezdte meg feladatának teljesítését, és a megszerzett információkat a hadsereg felderítő irodájának és más fő egységeknek fogja jelenteni.

Észak-Korea azt állítja, hogy november 21-én sikeresen útjára indította első katonai kémműholdját, amely már a washingtoni Fehér Házról, az amerikai védelmi minisztériumról, amerikai katonai bázisokról és dél-koreai területekről is küldött képeket.
Kim Dzsongun észak-koreai nagyvezír

Phenjan eddig nem hozta nyilvánosságra a műholdról érkezett képeket, így az elemzők és a külföldi kormányok vitatkoznak arról, hogy az új eszköz valójában mennyire működőképes. Észak-Koreát egyébként az ENSZ egymást követő határozatai tiltják a ballisztikus technológiát alkalmazó kísérletek végrehajtásától.

Ezek is érdekelhetnek:

Pszichológushoz küldték a ChatGPT-t

Van, ahol már MI dönt a bíró helyett szabadlábra helyezési kérelmekről. Elfogulatlanabb a gép, mint az ember? Vagy hasonlóan viselkedik, mert emberek tanították emberi adatokon? Mit tehet a pszichológia az MI tökéletesítésében?

Ezt látja egy rakéta az űrutazás során a felszállástól egészen a földet érésig

A SpaceX megmutatta a Falcon 9-es hordozórakétájára szerelt kamera felvételeit.

(Forrás: MTI)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A kutya az ember legjobb barátja, de miért és mióta? És miért ne lehetne a tiéd is?

Akkora szél volt, hogy egy utasszállító szuperszonikus sebességre gyorsult

Az ArubaCloud Innovációra ösztönző Programozói Hackathonja

További cikkeink a témában
Új sorozat a Playeren: Akarok egy kutyát! Kattints az első részért!
Hirdetés