Az APT37 nevű észak-koreai hekkercsoport akkor vette célba a dél-koreai felhasználók készülékeit, amikor a „testvérországban” a halloweeni tragédiára koncentráltak.

November 2-án este Szöülban 156-an meghaltak, 172-en pedig megsebesültek, miután túl nagy tömeg gyűlt össze a város bulinegyedében, és az emberek összetaposták egymást, illetve összepréselődtek a tömegben. Az észak-koreai hekkerek pedig ekkor csaptak le: a halloweeni tragédia miatt rengeteg dél-koreai akart minél hamarabb informálódni az eseményekről,

az APT37 hivatalosnak tűnő dokumentumokat küldött szét, és az Internet Explorer ismeretlen sebezhetőségét kihasználva rosszindulatú programokat telepítettek a bepalizott dél-koreai felhasználók készülékeire.

Azt nem tudni pontosan, hogy hány eszközt fertőztek meg, és hogy milyen minőségű adatlopásról van szó, esetleg más bűncselekmény történt-e. A Microsoftot értesítették a sebezhetőségről, a cég pedig kiadott egy frissítést, amivel elvileg lezárta a kiskaput a támadók elől – az mondjuk jó kérdés, hogy miért használnak még mindig sokan Internet Explorert egy annyira innovatív országban, mint Dél-Korea, főleg, hogy a történelem talán legutáltabb böngészője fél lábbal a sírban van – olyannyira, hogy nyár óta a Windowsban sem elérhető többé:

A mai napon végleg kivégezték a történelem talán legrosszabb és legutáltabb böngészőjét

A Microsoft nem támogatja többé egykori saját fejlesztésű böngészőjét, az Internet Explorert.

(Forrás: Engadget, The New York Times, HVG)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Érdekes trükkhöz folyamodott az Apple, hogy rábírja az új iPhone-ok megvásárlására a felhasználóit

Elon Musk legújabb kirohanásában az iPhone használatának betiltásával fenyegetőzik

Ezekre az iPhone-okra lehet csak letölteni az iOS 18-at

További cikkeink a témában