Az elefántfogrémnek becézett kémiai reakció az egyik leglátványosabb dolog, amivel egy kémiatanár fel tudja dobni az óráját.

Egyébként egy borzasztóan egyszerű dologról van szó, csupán hidrogén-peroxidra, mosogatószerre és kálium-jodidra van hozzá szükség. A reakcióban csak a hidrogén-peroxid és a kálium-jodid vesz részt, abban viszont hatalmas szerepe van a mosószernek, hogy rengeteg habot képez az elbomló hidrogén-peroxid oxigénjéből. A reakció még gyorsabb, ha a hidrogén-peroxid és a mosogatószer keverékét 60 fokra felmelegítjük, az eredmény pedig egy hatalmas gőzölgő massza, ami megfelelő mennyiségű hozzávalók esetén simán képes lenne bekebelezni egy egész házat.

Egy rakás YouTuber most pont erre tett kísérletet, az eredmény pedig magáért beszél.

Ha nem érdekel a duma, csak az akció, pörgess 9:06-ra!

Pénzt nem tartunk párnahuzatban, akkor adatokat miért tárolnánk ott?

A világ hörcsögpóló-piaca pang. Egy szomorú későtéli napon akár azt is mondhatnánk, hogy szinte nem is létezik. Kutyák, macskák hordanak díszesebbnél rondább göncöket, de valahogy a hörcsögökről eddig mindenki megfeledkezett. De ami nekünk szívfájdalom, az egy lelkes vállalkozónak lehetőség: ezt az űrt egyszer valaki észre fogja venni.

És ezt olvastad már?
A Földtől 200 millió fényévre egy világító híd alakult ki két galaxis között