Aki játszott már valaha World of Warcrafttal vagy akár csak a Mafia Wars-szal, az tudja, hogy micsoda függőséget képes kialakítani, ha egy játékban nem csak játszani kell, hanem az előmeneteled pontokban is mérhető. Ezt aknázták ki a Habitica fejlesztői is, akik az RPG-knél már jól bevált sémát a való életre alkalmazták.

Ennek megfelelően a Habiticában nem az a cél, hogy mondjuk megszerezd Tűzhajlító Ka'graz kétkezes lángoló pallosát a +500-as állóképességért, helyette azzal tápolhatod magad, ha például lenyomsz napi tíz perc kardiót vagy elkészülsz a legújabb projekttel (de kezdő szinten annyi is elég, ha fogat mosol este).

A készítők persze nem akarják megmondani, hogy miben kell fejlődnöd: ahogy egy igazi RPG-ben is fejlesztheted magadat legyőzhetetlen harcosnak, mágusnak vagy akár gyógyítónak is, a Habiticában is aszerint kapod az újabb és újabb küldetéseket, hogy mire akarsz rágyúrni, a szakmai karrieredre, az egészséges életre vagy bármi másra.

Az alkalmazás tapasztalati pontokkal jutalmazza, ha eléred a kitűzött célt, így a folyamatos sikerélmény garantált - persze csak akkor, ha tisztességgel nyomod a questeket, ha viszont fogyni szeretnél, és közben mégis két pofára zabálod a fánkokat, akkor számíthatsz a méltó büntetésedre.

A Habiticában emellett csapatokat is alkothattok másokkal, így "multiplayerben", vállt vállnak vetve küzdhettek a túlsúly szörnyetege ellen, vagy indulhattok dicsőséges csatába a fényképezés nemes mesterségének elsajátításáért.

Az alkalmazást Andoidra itt, iOS-re pedig itt tudod letölteni.

(Nyitókép: Wikipedia)

És ezt olvastad már?
Egy professzor elárulta, mi az egyetlen dolog, amit semmiképp se csinálj aszteroidabecsapódáskor