Merthogy a Facebook mától kezdi el teríteni a hónapok óta tesztelt reakció ikonokat, amikkel a lájkolás mellett gyakorlatilag minden olyan érzést kifejezhetsz, ami egy poszt kapcsán felmerülhet az emberben.

Ez elsősorban azoknak lesz jó, akik nem tanultak meg írni, hiszen eddig elég kellemetlen volt, ha mondjuk egy halálhír mellé csak a tetszik gombot tudtad nyomogatni, ahelyett, hogy bepötyögted volna, hogy "RIP" vagy "sry" (erre egyébként angolban külön szó is van, "nekrolikernek" hívják őket). Ezután viszont csak nyomsz egy szomorú fejet, és így már tényleg tök fölösleges odaírni, hogy "részvétem" meg "nyugodjon békében". Fasza, mi?

Mostantól nem te leszel az a rossz arc, aki egyedüliként belájkolta, hogy valakinek a bátyját széttépte a medve

A haverok sem fognak többé megszakítani veled minden kapcsolatot csak azért, mert belájkoltad, hogy a csajuk szakított velük, helyette nyomhatsz egy mérges smileyt, és máris te vagy a legjobb tesó a világon. De a csodának itt még nincs vége, hiszen ha mérges fej helyett továbbra is lájkot nyomsz, akkor azt is kifejtheted szavak nélkül, hogy alig vártad, hogy vége legyen, mert ezerrel tolnád az exüket.

A lájk mellett felbukkanó öt reakció ikon (amelyeket a kurzort a tetszik gombra húzva lehet elérni) egyébként a szeretetnek, az örömnek, a meglepődésnek, a szomorúságnak és a haragnak feleltethető meg, vagyis az éhség és a "szúrnám!" kivételével lefednek minden olyan érzelmet, amit egy átlagos ember egy átlagos napon érez. Szóval ha eddig nem tanultál meg írni, akkor most már hozzá se kezdj.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

World Margarita Day – Egy újabb ünnepet köszönthetünk köreinkben, már Magyarországon is

Találkoznál a leendő magyar űrhajóssal? Már mondjuk is, hol teheted meg

Így fog kinézni a haldokló Napunk környezete ötmilliárd év múlva

További cikkeink a témában