Bármennyire is furcsa, a spagettifikáció kifejezés nem afféle információs járulékként született meg az egyik likvidációs Sopranos-bulin, amelyhez általában két pár bőrkesztyű, egy feneketlen csomagterű, sötétbordó Chevrolet Suburban, két hatvan gyűrűs nyomtávú szivar, valamint egy bebábozott, stílusosan felcsavart delikvens szükségeltetik.

A fogalmat a csillagászati szaknyelv (is) előszeretettel használja. Lényegében arról a haláltusáról van szó, amelyet egy olyan – túl bátor vagy ügyetlen – csillag vív meg, amely túl közel merészkedett egy vele nem egy ligában játszó fekete lyukhoz.

Közben pedig egy fényes energialobbanás is keletkezik, ez az, amit a Birminghami Egyetem által vezetett nemzetközi kutatócsoport is észlelt legutóbb a Földtől 215 fényévnyire. Gyomorgyilkos fogás, amelyből vétek repetázni. Kivéve, ha egy feneketlen bendőjű fekete lyuk vagy:

A szóban forgó jelenetben egyébként egy Nap tömegű csillag, valamint egy milliószor nagyobb tömegű fekete lyuk enyelgett egymással.

Nagyjából annyira igazságtalan meccs volt ez, mint szegény spártaiakat rászabadítani az elpusztíthatatlan Chuck Norrisra:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.