Az elektronikus előfizetői szerződésekről szóló rendelet változása miatt június 30-ig minden feltöltőkártyás előfizetőnek egyeztetnie kell az adatait a szolgáltatójával. Aki ezt elmulasztja, július 1-től ugrik a száma.

Jó hír, hogy az egyeztetés a három mobilszolgáltató közül kettőnél (Telekom, Telenor) online is elvégezhető: ehhez nincs szükség másra, mint egy személyazonosságot igazoló okmányra, valamint néhány perc szabadidőre. Csak add meg a telefonszámodat, majd írd be az sms-ben kapott kódot, és máris egyeztetheted az adataidat. Ezt a Telekom-előfizetők itt, a Telenorosok pedig itt tudják megtenni.

A Vodafone-nál egyelőre nincs lehetőség az adatok online egyeztetésére, így ők telefonon, vagy személyesen, a boltokban tudják igazolni magukat (erre amúgy a Telekomnál és a Telenornál is van lehetőség).

De miért történik ez velem?

A rendeletet azután módosították, hogy a tavalyi évben egy hajléktalan nevére kétszázezer SIM-kártyát vásároltak a Magyar Telekomtól, és a kártyákból állítólag jutott a párizsi és brüsszeli terrortámadások elkövetőihez is. Szóval nem a mobilszolgáltatók szívóznak veled.

És ezt olvastad már?
Hogyan válassz olyan gépházat, ami bírja a strapát? Segítünk