Nincs menőbb annál, mint a vendégeidet a saját házi piáddal fogadni – hát még akkor, ha az egy olyan különlegesség, mint a szaké!

A házi pálinka főzése egy rettenetesen menő és divatos dolog manapság, ám ha az a fajta vagy, aki nem hajlandó behódolni a konvenciónak, érdemes tenned egy kis csavart a házi alkohol-készítésedre egy kis otthoni szakéval! A japánok nemzeti italát sokan „rizspálinkának” nevezik, ami megtévesztő lehet, hiszen alkoholtartalma mindössze 15% körül van, így mi inkább a „rizsbor” elnevezést favorizálnánk, főleg mivel a készítés folyamata is inkább a bor erjesztéséhez hasonlít. Ezt magatok is megfigyelhetitek a szaké-készítő szett megvásárlása esetén, ami tartalmazza a speciális rizst (az étkezési rizs nem megfelelő erre a célra), üvegcséket, erjesztőgombákat és erjesztő hordót is. A mazsolát és a cukrot saját magadnak kell beszerezned, ám az valószínűleg még egy éjjel-nappaliban sem jelenthet gondot – cserébe pedig a házibulidban abszolút sztár lehet a sarokban csendben elkészült rizs-pia!

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A Xiaomival könnyebb az ünnepi készülődés

Így lehetsz te is részvényes az MBH Bankban!

Ünnepi útmutató férfiaknak, akik olyan ajándékot akarnak adni, ami valóban megérinti a szívet

A Player kérdése: Nálad már beütött a karácsonyi kajakóma?
9% Naná, és nagyon keményen.
40% Igen, de menedzselhető.
51% Szerencsére nem.
Ezekkel a fotókkal sokkal jobban telik a karácsonyi punnyadás – figyelmeztetünk, nehéz lesz abbahagyni
Hirdetés