Mára a Google levelezőrendszere gyakorlatilag átvette az uralmat az asztali email kliensek felett nemcsak az otthoni, de a céges felhasználók között is. Kisebb-nagyobb „trükkökkel” és okos beállításokkal még profibb fiókunk lehet.

Új email címre bármikor szükségünk lehet, például ha épp új melóhelyre kerülünk és ott csak céges címet használhatunk. Ilyenkor vagy letöltünk magunknak mondjuk egy ingyenes asztali (ne!) klienst, vagy megmondjuk a privát (vagyis amit eddig már használtunk) Gmail fiókunknak, hogy ezt a címet is kezelje.

Beállítás

Alapvetően nem bonyolult a dolog. Amire szükségünk lesz az egy aktív Gmail fiók és az új, kapott emailcímhez tartozó webmail felület és az utóbbihoz tartozó bejelentkezési adatok. Az új címhez tartozó fiókra azért van szükség, mivel a Gmailnek a beállítások végén be kell bizonyítanunk, hogy az új mailcím a mi tulajdonunk. Ha ezekkel az infókkal előkészültünk, akkor nincs más dolgunk, mint a Beállítások menüpontban a Fiókok és importálás fülre majd a További saját e-mail cím hozzáadása linken kezdődik a móka. Nem kell megijedni, hiszen az eddig leírtak még kávézgatás közben is megléphetőek maximum 40 másodperc alatt, úgyhogy ez a való életben sokkal gyorsabb.

Miután rákattintottál a További saját e-mail cím hozzáadása linkre felugrik egy furcsa sárgás új ablak, ahol megadhatod, hogy milyen néven szeretnél megjelenni az épp felvivendő email cím küldésekor. A következő rubrika maga a cím, amit hozzá szeretnél adni, majd megadhatod, hogy milyen módon kezelje az új címet a jelenlegi Gmail fiókod. Mivel most azt szeretnéd, hogy a saját privát Gmail fiókodból is küldhess bármikor (esetünkben) céges emailt, így pipáld ki a Kezelés aliasként opciót, hogy a levelek elküldése előtt kiválaszthasd, hogy melyik címről küldenéd a mailt. Ezután kétszer mehet a Következő lépés (a második lehetőségnél maradhat az első opció, nekünk az kell), majd mehet a Hitelesítés küldése. Most szusszanj egyet és eközben lépj be az új munkahelyedtől megkapott webmail felületen a megfelelő adatokkal és a Gmail csapatától kapott levélben kattints az ott megadott hosszú linkre és már készen is vagy az új mailcímeddel. Ráadsul a Gmai van annyira intelligens, hogy ha ezentúl a céges címedre kapsz levelet, akkor alapból azt állítja be válaszcímként is, amit természetesen bármikor átállíthatsz, ha a kedved úgy tartja.

Még több hasznos infó a Player tech rovatában!

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A kutya az ember legjobb barátja, de miért és mióta? És miért ne lehetne a tiéd is?

Ne hidd már el, hogy idén megszűnik a Gmail!

Videón a sci-fibe illő laptop, amiről nem tudni, kinek és mire lehet jó

További cikkeink a témában
Új sorozat a Playeren: Akarok egy kutyát! Kattints az első részért!
Hirdetés