Idén tavasszal visszatérnek a Google Utcakép kamerás autói a magyar utakra, hogy frissítsék a városok, utak és autópályák nézetét a Google Térképen.

A Google Térkép egyik legnépszerűbb funkciója az Utcakép, amely jelenleg a világ több mint 220 országában érhető el, beleértve az Antarktiszt és az Északi-sarkot is. Magyarországon már 2013 óta elérhető a Google Térkép utcakép-szolgáltatása, és a képanyagot azóta folyamatosan frissítik, hogy hűen tükrözze a valóságot. Az utcákról, valamint a természeti és kulturális nevezetességekről készült 360 fokos utcaképekkel könnyebben tájékozódhatsz, megtalálhatsz olyan helyeket, amelyek a térképen esetleg nem egyértelműek.

Idén április 23-án ismét útnak indulnak a Google Utcakép autói Magyarországon, ahol kisebb-nagyobb városokat egyaránt bejárnak majd. Például találkozhatsz velük a Dunántúlon Veszprémben, Sopronban, Szombathelyen, Esztergomban és Szekszárdon, míg a keleti országrészből többek között Egerben, Orosházán, Kecelen, Dabason és Sárospatakon.

Az utak mellett a Google már több magyar város gyalogos zónáit és más, autóval megközelíthetetlen helyeket is rögzített, ennek köszönhetően virtuális sétát tehetsz Pécs vagy Debrecen utcáin, ellátogathatsz a Balaton-partra, az Aggteleki Nemzeti Parkba vagy az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkba is.

Így lehet kimaradni az utcaképből

Mivel a személyes adatok védelme kimondottan fontos az utcaképek készítésénél, ezért a Google a közzététel előtt a képeket egy olyan eljárásnak veti alá, amelynek során elhomályosítják az emberek arcát és a rendszámokat, hogy azok ne legyenek beazonosíthatók. A Google a felvételek közzétételét követően is lehetőséget ad további részletek (emberek, házak, autók stb.) elhomályosítására, ezt a képek jobb alsó sarkában található „Hibabejelentés” gombra kattintva lehet kérni.

Ez is érdekelhet:

Vasvillával ment neki a Google Street View autójának egy balatonőszödi férfi

Van, aki csak a balatonőszödi Aquamanként emlegeti a fazont.

Már a Nemzetközi Űrállomás is bejárható a Google Utcaképben

Egy lófejben álldogáló asztronautának azért örültünk volna, de így is elég menő.

Már Magyarországon is tud zöldebb útvonalat tervezni a Google Térkép

A cég saját becslése szerint sok százezer tonna szén-dioxid kibocsátását spórolták már meg a módszerrel.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Szaftos húsokért, bomba jó sörökért és lazán elegáns hangulatért ide kell beülnöd

Eltört a csavar? Itt a megoldás, rögtön hét!

További cikkeink a témában
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hirdetés