Azt nem tudjuk, hogy a V1D-t valaha kezükbe vehetik-e majd az újdonságokra éhező fotósok, de az könnyen elképzelhető, hogy a V1D-t egyszer majd múzeumokban fogják mutogatni.

A teljesen nevén Hasselblad V1D 4116 Modular Concept Camera egy egészen merész húzás a patinás gyártótól, hiszen már önmagában az is szokatlan, hogy egy fényképezőgépből koncept-verzió készüljön. Meg az is egészen szokatlan, hogy az unalomig ismert dizájn helyett a fényképezőgép egy kocka legyen.

A szokatlan formaterv nem véletlen, hiszen a Hasselblad az olyan klasszikus gépeit igyekezett modern formában újragondolni, mint az 1600 F vagy az 500 C/M, amelyekre minden fotós nagy sóhajtással emlékezik. Az alumínium kockában egy egészen elképesztő, 75 megapixeles szenzor van, a különböző kiegészítők, mint a markolat, a viewfinder és az irányító gombok pedig modulárisan csatlakoztathatók a gépre, így mindenki a saját igényeinek leginkább megfelelő fényképezőgépet állíthatja össze.

Az biztos, hogy a V1D nagyon üdítő látvány a sok egy kaptafára készülő mai fényképezőgép között (persze azért van kivétel), így nagyon reménykedünk benne, hogy a Hasselbladnak nem fogy el itt a bátorsága, és egyszer majd tényleg piacra is dobják az extravagáns gépet.

És ezt olvastad már?
Csak kiderült, hogy a legújabb iPhone-okból eltűnt az egyik alapfunkció