Egy andalítóan ringatózó csónak egy csendes öbölben. A zajos hét utáni csodálatos magány. A természet és az ősi vadászösztönök pihentető szertartása. Persze azért a technikának helye van itt is. A csúcstechnikának...

Ha már a héten ajánlottunk öt profi horgászhelyszínt, akkor most jöjjön öt olyan eszköz, amit a technokrata pecásnak mindenképp érdemes magával vinnie.

Nem bújhat el

A halradarok nem számítanak újdonságnak a horgászok között, ám a Humminbird csúcsgépe a halradarok Rolls Royce-a. A 10.4 colos kijelző és az ultrapontos, nagy teljesítményű radar a GPS vevővel kombinálva teszi a halradarok királyává Humminbird 1158C DI Combot.

Az ultrakönnyű orsó

A Shimano nem csak a bringaiparban nagyágyú, de a horgászok is igencsak jól ismerik ezt a márkát. A Stella FE sorozat a Shimano ékessége, amire még a legfinnyásabb profi pecások is sóhajtanak egy őszintét. A magnézium ötvözet burkolatba a legmodernebb technológiákat rejtette a gyártó, így az erős fék és precíziós orsómechanizmus minden igényt kielégít.

Az automata etető

Nehogy már kézzel kelljen kapálózni, meg vödörrel öntögetni a csalit, hogy a halak majd odagyűljenek, aztán meg ahogy megmozdulunk a csónakkal szétrebben mind. Természetesen ez a probléma fel sem merül, ha van egy lopakodónak álcázott távirányítású etetőhajónk. Nem mellesleg ez a csöndes hajó még egy halradarral is fel van vértezve, így két legyet, akarom mondani halat üthetünk egy csapásra.

Hangcsali

Milyen jó lenne, ha valahogy rá lehetne venni a rablóhalakat, hogy ne bujkáljanak, sőt, ha lehet, valahol a közelünkben hetvenkedjenek. Természetesen erre is van megoldás, méghozzá a HydroWave személyében. A HydroWave nagyon leegyszerűsítve egy hangszóró, ami képes a vízben a csalihal hangját és rezgéseit utánozni a vízben, ami elég hatékonyan bőszíti fel a ragadozókat.

Ha kukkolnál

Bár kifejezetten szórakoztató dolognak tünteti fel a barátaink utáni kukkolást azért a pecakamera jó szolgálatot tehet, ha a csónak, vagy a stég környékén szeretnénk körbenézni a vízszint alatt. A hét és fél méteres vezeték elég, hogy ne csak a közvetlen környezetünkben nézhessünk körül, de kicsit arrébb is nézelődhessünk és természetesen rögzíti is a látottakat a pecakamera.

Ahány helyszín annyiféle technológia. Mindent megtalálsz Élettér rovatunkban!

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
Hirdetés