Luo Daicsing még a Minnesotai Egyetemen töltött 2018-ban fél évet, és olyannyira a fejébe szállt a demokrácia meg a szabad véleménynyilvánítás joga, hogy készített egy vicces mémet a kínai elnökről, amit aztán kinyomott Twitterre. A srác csak két dolgot tévesztett szem elől: a Nagy Testvér a távolból is figyel, és nem felejt.

A mémben lényegében egy rajzfilmfigurához hasonlította a kínai elnököt, Hszi Csin-pinget, ez pedig nagy hiba volt, ugyanis őt nagyon nem jó ötlet negatív színben feltüntetni.

Szegény Micimackó is megszívta még két és fél éve, akinek a neve tiltólistán van azóta, hogy a kínai elnököt hozzá hasonlították. Az ominózus mémben Obama játszotta Tigrist.

Találd meg a két kép között az öt különbséget!

Hogy a Micimackó-ügy milyen komoly, jelzi, hogy azóta lényegében nem lehet a kínai közösségi médiában a mézimádó mesehősről posztolni, sőt, a legnépszerűbb kínai mikroblogos weboldal, a Sina Weibo Kína is szűr már Micimackó nevére, valamint a kínai csetszolgáltatókról is leszedték a micimackós gifeket. Ezekből kiindulva már nem is meglepő az, ami a sráccal történt, aki

a Biker Mice From Mars főgonoszához, Lawrence Limburgerhez hasonlította az elnököt.

L'étranger1111 on Twitter

弄了幾張墻內也能安心使用的limburger圖

És hogy Luo tutira kijátssza az Irány a börtön! kártyát, néhány Micimackó-morzsát is elrejtett a posztjában. Merthogy miután hazatért, 2019 júliusában letartóztatták vuhani otthonában, majd több hónapig fogva tartották. A bírósági dokumentumokat az Axios szerezte meg, amelyekből kiderül, hogy

hivatalos ítélet az esetében csak novemberben született, amikor is 6 hónapnyi fegyházra ítélték provokáció miatt, valamint azért, mert negatív társadalmi hatást váltott ki a posztjával.

Öröm az ürömben, hogy az előzetesben töltött hónapokat is belekalkulálják a börtönbüntetésébe, így remélhetőleg nem kell sokat a rácsok mögött töltenie.

Ez is érdekelhet:

Eltüntették a fotóriportert, aki megrázó képeket közölt a kínai valóságról

Mutatunk egy válogatást a munkáiból. Figyelem, egy-egy eléggé felkavaró lehet.

(forrás: 444, Axios, Nypost)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

World Margarita Day – Egy újabb ünnepet köszönthetünk köreinkben, már Magyarországon is

Találkoznál a leendő magyar űrhajóssal? Már mondjuk is, hol teheted meg

Így fog kinézni a haldokló Napunk környezete ötmilliárd év múlva

További cikkeink a témában