Ma már talán senki sem kapja fel kérdőn a fejét, ha azt hallja, hogy 360 fokos kamera, de a Huawei 360 Panoráma Kamera azért egy kicsit minket is meglepett.

És nem csak azért, mert a Huawei a régióban elsőként hozzánk hozza el a kamerát, ami október 17-től lesz kapható a boltokban, hanem mert negyvenezer forintos árával jelenleg messze ez a legolcsóbb 360 fokos kamera.

A Huawei kamerája a korábban bemutatott Honor VR Camerához hasonlóan nem önálló eszköz, hanem a telefonhoz csatlakoztatható kiegészítő, amellyel 360 fokos fotókat és videókat készíthetünk, a kamerához tartozó alkalmazással pedig néhány kattintással csinálhatunk Instagram-kompatibilis "kisbolygó" és "kristálygömb" képeket is.

A kamera egyik legnagyobb előnye (az árán kívül), hogy borzasztóan kicsi, így a kamerához mellékelt kis szütyőben akár a farmerzsebedben is kényelmesen magaddal viheted bárhova, és csak elő kell kapnod, amikor az alkalom úgy kívánja.

Személyes tapasztalataink alapján amúgy a Huawei panoráma kamerája semmiben sem marad el a többi 360 fokos kamerától, a két, egyenként 210 fokos látószöggel rendelkező, 13 megapixeles kamera tökéletes panorámafotókat készít, a képminőséget pedig a Sony szenzor és az I-Catch V35 képfeldolgozó processzor biztosítják. Mivel az objektív rekeszértéke f/1.8-as, így a fényviszonyok miatt sem kell aggódnunk, a kamera sötétebb helyeken is egészen jól muzsikál.

Mint említettük, a kamera október 17-én került a magyar boltok polcaira, és bármilyen USB-C-típusú csatlakozóval ellátott telefonnal működik, így ha eddig csak a pénztárcád tartott vissza, hogy beszerezz egy 360 fokos kamerát, akkor lassan húzhatod a cipődet.

És ezt olvastad már?
Ezt látod a repülőgép ablakából kinézve, ha valaki robbantással fenyegetőzik a fedélzeten