A Huaweinek idén már sikerült nagyot gurítania a P20 Próval, de a Mate 20 Próval még ezt is sikerült túllicitálniuk.

Kezdjük talán a legizgalmasabb funkcióval:

A Mate 20 Pro lesz az első olyan Magyarországon is kapható telefon, ami kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasóval érkezik.

A Huawei annyira biztos a technológiában, hogy a tavasszal bemutatott Mate RS-sel ellentétben hagyományos ujjlenyomat-olvasót nem is rakott a telefonba, cserébe viszont van benne 3D-s arcfelismerő szenzor, ami androidos telefonoknál szintén ritkaság (hasonló megoldással csak a Xiaomi Mi 8 Explorer Edition büszkélkedhet, de az nálunk még nem kapható).

Természetesen a Huawei is azonnal kihasználta a 3D-s arcérzekelőben rejlő lehetőségeket a 3D Live Emojikkal, ami gyakorlatilag az iPhone-os animoji huaweis megfelelője. Ennél valamivel izgalmasabb, hogy

a 3D-s kamerával bármit, akár egy játékmacit is lemodellezhetünk 3D-ben, amit aztán a telefon animálni is tud élőben.

A fent említett két technológia csak a Mate 20 Próban lesz benne, a sima Mate 20-ban nem, ami viszont mindkét telefonban közös, az a gyilkos teljesítményű Kirin 980 proci, ami az első hét nanométeres androidos proci. A Kirin 980 az eddig kiszivárgott benchmark-tesztek szerint

lazán veri az összes többi androidos procit,

és a teljesítménye közel megegyezik az iPhone Xs-ben található A12 Bionic-kal.

A Mate 20 Próban emellett 6 GB RAM-ot találunk, a sima Mate 20 viszont 4 és 6 GB-os változatban is elérhető lesz. Az alapmodell egyébként egy 6,53 colos, Full HD+ (2244x1080 pixeles) felbontású kijelzővel érkezik, míg a Pro modell egy 6,39 colos, 3120x1440 pixeles felbontású OLED kijelzőt kapott, ami az oldalain a Samsung Galaxy S9-hez hasonlóan enyhén hajlított.

A P20 Próhoz hasonlóan a Mate 20 Pro hátlapján is három, 40, 20 valamint 8 megapixeles kamerát találunk, a sima Mate 20 esetében a kamerák 16, 12 valamint 8 megapixelesek. A Mate 20 Próban többek között 3x-os optikai zoomot és 5x-ös hibrid zoomot is találunk, makró fotókat pedig akár 2,5 centiméterről készíthetünk vele, míg a sima Mate 20-nál meg kell elégednünk a 2x-es optikai zoommal.

Kevésbé látványos, de annál fontosabb újdonság a 40 wattos gyorstöltési technológia, aminek köszönhetően

a P20 Pro 4200 mAh-s akksija fél óra alatt feltölthető 70%-ra.

Szintén nagyon fontos újdonság, hogy végre a Huawei csúcstelefonja is támogatja a vezeték nélküli töltést, az pedig szinte már csak ráadás, hogy a telefonnal vezeték nélkül tölthetjük a többi eszközünket is.

A Huawei Mate 20 lesz az egyik legelső telefon, ami megkapja a legújabb, Android 9.0 oprendszert, amivel együtt egy friss EMUI felhasználói felületet is kapunk.

And one more thing...

A Huawei emellett bemutatta a Huawei Mate 20 X-et is, amit kifejezetten a játékosokra gondolva alkottak meg: a telefon hatalmas, 7,2 colos kijelzőt kapott 5000 mAh-s akksival, vapor chamber hűtési technológiával és super bass sztereó hangszórókkal.

A telefonban természetesen ugyanaz a Kirin 980 proci található, mint a másik két Mate 20-ban, és gamepad is csatlakoztatható hozzá, valamint M-Pen néven lesz hozzá digitális toll is.

A telefonok magyarországi árait egyelőre nem tudjuk, de a sima Mate 20 800 és 850 euróba fog kerülni, míg a Mate 20 Pro ára 1050 euró lesz.

És ezt olvastad már?
Hogyan válasszunk minden igénynek megfelelő számítógépházat?
További cikkeink a témában