Halottnak nyilvánított két orvos egy huszonkilenc éves spanyol férfit, majd egy órával később az igazságügyi szakértő is hasonlóan cselekedett. Amikor viszont a hullazsákba pakolt testet a hűtőkamrába helyezték, az orvosok zajokat hallottak. És nem a kerti poszáta éneke volt az.

De ne szaladjunk ennyire előre. Gonzalo Montoya Jiménez története három évvel ezelőttre nyúlik vissza, amikor is a rablás miatt letöltendő szabadságvesztését töltő mintapolgár nem reagált a névsorolvasás során. A börtönőrök a rab cellájához siettek, majd mozdulatlanul találták rá.

Erőszakra utaló nyomokat nem találtak rajta, és a férfi életjeleket sem adott magáról.

Az őt megvizsgáló két orvos a férfit halottnak nyilvánította, majd az igazságügyi orvosszakértő is elvégzett egy rövid vizsgálatot, a végeredmény ugyanaz lett.

Ezután következett a patológia: különféle jelölésekkel látták el a testét, majd hullazsákba helyezték, és jöhetett a hűtőkamra. Ekkor lettek figyelmesek az orvosok a különös zajra, ami a hűtőkamrából jött.

A hivatalos dokumentumok szerint cianózisos volt a férfi teste, amely a rossz vérkeringés, illetve a bőrfelszín közeli szövetek alacsony oxigénszintjének következménye – a bőr vagy a nyálkahártya ilyenkor kékre vagy lilára színeződik el.

Arról nincsenek pontos információk, hogy miként kerülhetett a rab ilyen állapotba, a kórházi alkalmazottak a spanyol médiának azt mondták, hogy a férfi a katalepszia jeleit (mozdulatlanság, merevség) mutatta.

Ezen felül a családja szerint a börtönbüntetését töltő férfi epilepsziás volt, és gyógyszeres kezelésre szorult.

Huszonnégy órába telt, mire Jiménez az intenzív osztályon magához tért, és szerencsére beszélni kezdett. Azt kérdezte az orvosoktól, láthatja-e a feleségét.

Így hát sok különös eleme van a történetnek, de az minimum gyanús, hogy egy 21. századi, fejlett európai uniós tagországban hogy a fenébe tudott három orvos is  halottnak nyilvánítani egy élő embert, és hogy nem számoltak ezekkel a lehetőségekkel, mielőtt hullazsákba, majd hűtőkamrába pakolták volna.

Ezek is érdekelhetnek:

Amerikai tudósok egy 30 éve meghalt állatot támasztottak fel

Egy veszélyeztetett faj egyik példányát sikerült kvázi újraalkotni.

Kínában is megpróbálnának halott embereket visszahozni az életbe

A durva az, hogy nincs kizárva: egy napon tényleg működhet a dolog.

(Forrás: Science Alert, HVG)

És ezt olvastad már?
Olyan brutális lett az Asus kézikonzolja, hogy jó eséllyel letarolja a gamer piacot
További cikkeink a témában