Mivel nem szeretjük a csöpögős évértékelőket, így inkább arra koncentrálunk, hogy mi fog történni idén. Ja! És teszteltük a világ legjobb okosoráját.

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de mi kifejezetten nem szeretjük a csöpögős visszatekintős, kicsit a “régenmindenjobbvolt” hangulatra emlékeztető évértékelőket.

És még itt:
Spotify / Apple Podcasts / Google Podcasts / Anchor FM

Így arra gondoltunk, hogy egy kicsit azzal foglalkozunk, ami idén történik majd velünk a technológia világában.

Szó lesz az 5G-ről, ami úgy tűnhetett, hogy már tavaly is túl lett lihegve, de igazából az utóbbi 10-15 év egyik legfontosabb és a valóságban is leghasznosabb technológiai lépcsőfokáról van szó. Az ötödik generációs mobilhálózatok ugyanis lehetővé teszik a valós idejű kommunikációt, ami a pénzügyi szektortól, a legmagasabb szintű globális egyetemi és magán kutatásokon át az önvezető járművek fejlődéséig, alapvetően változtatja meg majd az életünket.

city scape and network connection concept

Az idei év ismét konzolháborút (atyaég de rég írtuk már le ezt a szót) hoz majd az év vége felé, hiszen érkezik az új Xbox, az új Playstation, de idén érkezik még néhány nagyágyú a “csatatérre”, hiszen, mind a Google, mind pedig az Apple elindította a főleg (de csak egyelőre) alkalmi játékosokat célzó felhőalapú játékszolgáltatásait.

A Trump kontra Huawei ügy érdekes fordulatot hoz majd idén, hiszen hiába enyhült és enyhülnek tovább a legismertebb kínai gyártót sújtó szankciók, a mobil mogul nem engedheti meg magának hogy a jövőben bármiféle hasonló fiaskó megtörténjen. Így egész biztos, hogy idén a Huawei előáll (még ha csak az 1.0-ás verziójával is) a saját operációs rendszerével, ami mögé - ha hihetünk az iparági pletykáknak - ha beáll még egy-két komolyabb kínai cég, könnyedén átrendezheti a jelenleg kétpólusú mobilpiacot.

Ha pedig újév, ezzel együtt jönnek az újévi fogadalmak is, így nem is találhattunk volna jobb időpontot tesztelni a Samsung csúcs okosóráját, ami természetesen komoly fitnesz arzenált is felvonultat. A hosszú nevű Samsung Galaxy Watch Active 2 pedig bebizonyította számunkra, hogy jelenleg konkrétan a legjobb vétel a piacon, ha igazi okosórát szeretnénk.

És ezt olvastad már?
Ufókat próbál meg azonosítani a Pentagon