Komoly elszántság kellett hozzá.

Harminchárom éve emailt küldeni olyasmi volt, mint mostanában 3D-ben nyomtatni, vagy megépíteni egy sugárhajtóművet a fészeredben. Kicsit körülményes, drága, és csak feketeöves nördök próbálkoznak vele. Legalábbis nagyon így tűnik az 1984-es angol műsorból, aminek az volt a címe, hogy Database (adatbázis). Az otthoni számítógépek korának hajnalán járunk, amikor a személyi számítógépek horror összegekbe kerültek, e-mailt pedig tárcsás telefonnal lehetett küldeni.

A videóban látható Julian Green mutatja be az email küldését, amit Prestel rendszer segítségével kézbesít. Ehhez a rendszerhez tárcsás telefon segítségével fér hozzá, az IP címe Micronet 800 (jelszó: 1234 (!)), erről a felületről tud elektronikus leveleket küldeni a szolgáltatónak illetve a rendszer más előfizetőinek.

Hogy ez mennyire költséges hobbi volt akkoriban, jól szemléltetni, hogy Julian és felesége több barátjukkal együtt vették a számítógépüket, a Prestel előfizetésük pedig évente 16 ezer font, azaz nagyjából 5 és félmillió forint volt.

És ezt olvastad már?
Mutatjuk a laptopot, ami megmenti a nyaradat, és azt is megmondjuk, miért
Egyetlen stílusos teraszról sem hiányozhat ez a kiegészítő