A következő tudományos home videó az utóbbi időben többször felbukkant a Facebook hírfolyamunkban. Hát gondoltuk megosztjuk, és közben utána járunk kicsit, hogy mi igaz belőle - mert ugye ki ne akarna citromhéjú gránátalmát termeszteni magának?

A tökéletes gránátcitromhoz az alábbiakra lesz szükséged:

  • 1 db citrommag
  • 1 db gránátalmamag
  • 1 db gyógyszerkapszula
  • 1 db virágcserép
  • 1 zacskó virágföld
  • 1 db locsolókanna vízzel
  • Bárcsak minden ilyen egyszerű lenne! Mutatjuk a folyamatot:

Na, persze ne feledkezzünk meg a legfontosabb hozzávalóról, a nagy adag naivitásról sem, mert nyilván az egész egy ORDAS NAGY KAMU!

Miért vagyunk képesek mégis (ha csak egy kattintás erejéig is) elhinni ezt az egészet?

  1.  Egyrészt, mert iszonyatosan menő lenne néhány magocskából, némi locsolgatással és földbedugdosással hibrid gyümölcsöket termeszteni a saját ablakunkban.
  2. Másrészt, tudjuk, hogy tényleg léteznek gyümölcs és zöldség keresztezések, mint például a broccolini, ami a brokkoli és a kai-lan zöldség keresztezéséből született, de hogy ne menjünk túl messzire, a termesztett szamóca szintén két vadon élő faj természetes hibridizációjából keletkezett. Arról nem is beszélve, hogy rengeteg zöldséget lehet újranöveszteni a saját magjából, mint mondjuk az avokádót.

Akkor miért ne létezhetne a gránátcitrom?

Főleg, mert a hibrid gyümölcsöknek ugyanabból a fajból vagy nemzetségből kell származniuk. Ez a feltétel a citrom és a gránátalma esetében természetesen nem áll fenn.

Szóval egyelőre csak a gondolattal tudunk eljátszani, de ki tudja, talán néhány év és a gránátcitrom vagy a banánkivi nagyon is valóságos hibridgyümölcsök lesznek.

És ezt olvastad már?
Tudod, hogy nézett ki a világ legelső legófigurája 45 éve?
További cikkeink a témában