Biztosan hallottad már, hogy a mobiltelefonon, ami egész nap a kezedben van, tízszer több kórokozó van, mint egy vécédeszkán, és ha valamikor, akkor most érdemes megfogadni, hogyan tisztítsd meg úgy, hogy érjen is valamit.

A gyakori kézmosás mellett elengedhetetlen, hogy a telefonod is tisztán tartsd, hiszen ez az a tárgy, amit a legtöbbször kézbe veszel a nap során. Ha nem vagy biztos benne, hogyan érdemes megszabadulni a kórokozóktól, akkor adunk néhány tanácsot.

A tisztításhoz szükséged lesz egy tál szappanos vízre és két mikroszálas törlőkendőre, az egyikkel nedvesen, a másikkal szárazon töröld át alaposan a készüléket. Fontos, hogy előtte kapcsold ki, és húzd le a töltőről, és még akkor se merítsd a vízbe, ha egyébként vízálló.

A fertőtlenítő kendők is eszedbe juthatnak, hiszen azt ígérik, hogy a baktériumok 99 százalékát elpusztítják,

de ezek sajnos a telefonnak sem tesznek túl jót, mert károsíthatják rajta azt a réteget, ami arra hivatott, hogy megakadályozza az ujjlenyomatok megtapadását.

Ha a telefonod tiszta, akkor ne tedd rögtön vissza a tokba, hanem azt is alaposan takarítsd le. A műanyagot lehet fertőtlenítőszerrel, a szilikont inkább mosogatószerrel tisztítsd, a réseket egy régi fogkefével pucolhatod ki, a bőrtokot a kézmosáshoz használt kímélő szappannal mosd le, és bőrápoló szert is használhatsz, hogy megőrizze a puhaságát.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Ezt látod a repülőgép ablakából kinézve, ha valaki robbantással fenyegetőzik a fedélzeten