Az Apple táblagépek új generációja magasra rakta a mércét: az iPad Air mindössze 469 grammot nyom, az új iPad mini pedig váratlanul erős processzort és 2048x1536 pixeles felbontású kijelzőt kapott.

iPad Air

Az érdekességek sora rögtön a névnél kezdődik, ugyanis az Apple iPad 5, vagy egyszerűen csak iPad helyett iPad Air névre keresztelte az ötödik generációs tabletet. A névválasztás nem véletlen, hiszen az új iPad majdnem 200 grammal nyom kevesebbet elődjénél, 469 grammos tömegével pedig a kategória legkönnyebb táblagépe. A készülék emellett majdnem két centivel vékonyabb lett (7,5 milliméter) és ahogy várni lehetett, a dizájnja sokkal közelebb áll az iPad minijéhez, mint az előző iPadéhez.

Az új táblagépben az iPhone 5S-ben már látott A7-es processzort és M7 segédprocit találunk, amelynek köszönhetően az új gép kétszer gyorsabb elődjénél. Az öt megapixeles iSight kamera 1080p-s HD videó rögzítésére is képes, emellett az Airben FaceTime HD frontkamerát és dual mikrofont is találunk.

Az előzetes várakozásoknak megfelelően az USA-ban november elsejétől kapható tablet ára 499 dollárról indul majd.

iPad mini

Az iPad Airnél is több meglepetést tartogatott az iPad mini második generációja. A 7,9 colos kijelzőjű mini tablet már a 2048x1536 pixeles retina kijelzővel is nagyot villantott, arra viszont senki sem számított, hogy a kisebb táblagép is megkapja a legújabb, A7-es procit, ami hatalmas előrelépés az előző generáció A5-öséhez képest. Az elődjénél nagyjából nyolcszor gyorsabb iPad miniben emellett nagyjából ugyanazokat a dolgokat találjuk, mint a nagy tesóban, azaz öt megapixeles iSight és FaceTime HD kamerát, a sokak által várt ujjlenyomat-olvasó viszont kimaradt a repertoárból.

A kisebb iPad megjelenéséről egyelőre annyit lehet tudni, hogy valamikor november során kerül a boltokba 399 dolláros indulóáron, az első iPad mini ára pedig ezzel egyidőben 299 dollárra csökken.

A live streamingért köszönet az iPhone Hungarynak!

(Fotó: Apple)

És ezt olvastad már?
Kinek és mire jó egy motorcsónak Magyarországon, pláne ha ilyen erős?
További cikkeink a témában