Az új iPhone-ból kimaradó jack-csatlakozó annyira hiányzik egyeseknek, hogy még a legátlátszóbb hazugságot is hajlandóak elhinni miatta. A lenti videó például korábban hozzánk is eljutott, de olyan nyilvánvalóan kamunak tűnt, hogy szóra sem méltattuk. Viszont úgy tűnik, elég sokan voltak, akiknek nem volt elég nyilvánvaló, hogy átverésről van szó.

A TechRax videójának alaptétele, hogy a jack-csatlakozó továbbra is ott van az iPhone-ban, csak éppen lyukat nem fúrtak hozzá, de a videó utasításait követve bárki fúrhat magának otthon egy saját jack-csatlakozót a telefonjára.

A sztori persze már első hallásra is hatalmas baromságnak tűnik, másodikra meg főleg, ugyanis a videón

  • a jack csatlakozó simán kicsúszik a lyukból, és
  • a zene jól hallhatóan nem a fülhallgatóból, hanem a telefon hangszóróiból szól.

Ez viszont nem akadályozta meg az iPhone 7-tulajokat, hogy tömegével kezdjék el kifurkálni a vadiúj telefonjaikat, aminek következtében a videó alatti komment szekciót hamarosan elárasztották a felháborodott hozzászólások.

A többség még azután sem fogta fel, hogy átverték, miután a telefonja a beavatkozást követően tönkre ment:

De persze sokan voltak olyanok is, akik felfogták, hogy át lettek verve, ők általában annyira nem örültek:

A videó hitelességét nagyban növelte, hogy néhány mestertroll örömmel beszállt a játékba, azt állítva, hogy a módszer nekik működött és a videó készítőjének hálálkodtak:

Persze nem kérdés, hogy a "kipróbáltam, és tönkre ment az iPhone-om"-jellegű hozzászólások egy része szintén csak viccből íródott, de az sem, hogy az emberek egy része tényleg csontig benyelte, hogy jó ötlet megfúrni az iPhone-ját. Reménykedünk benne, hogy ha már tönkre vágták a telefonjukat, legalább megtanulták a 255 ezer forintos leckét, és talán növesztenek maguknak valamennyi kritikus-önreflexív hozzáállást a hasonló helyzetekre.

(Forrás: PCFórum)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon