Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Douglas Adams forog a sírjában, ugyanis a mindent valós időben fordító bábel-hal nem fikció többé - csak épp nem bábel-halnak hívják, hanem Pilotnak, de nagyjából ugyanúgy működik.

Legalább is ezt ígéri a fülbevalót készítő Waverly Labs, és ha a promó videón tényleg a Pilot látható működés közben, akkor az eredmény egészen meggyőző.

Csodákra persze nem kell számítani, hiszen a készítők is csak abból tudnak főzni, ami van, vagyis a jelenleg elérhető hangfelismerő technológiából és gépi fordító programokból, amik azért közel sem tökéletesek, de arra persze jók lehetnek, hogy valakivel elcsevegj általános dolgokról, és ha nem is tökéletesen, de megértsd amit mond.

Erre a Pilottal két lehetőség is van: egyrészt, ha találkozol valakivel, akkor átnyújthatod neki az egyik fülest, és máris mehet a small talk, másrészt, a telefonod segítségével ki is hangosíthatod, amit mondasz, így akár ezrekkel, milliókkal is tudathatod a gondolataidat.

Az biztos, hogy az emberek nagyon akarnak hinni benne, hogy ez lesz az a cucc, ami megszabadítja őket a nyelvtanulás nehézségeitől, a Pilot ugyanis 3200%-kal (nem elírás!) teljesítette túl a tervezett célt az Indiegogón, 3,5 millió dollárt kalapozva össze.

Ez sajna azt is jelenti, hogy a várólista baromi hosszú, vagyis nem valószínű, hogy ha most megrendeled a Pilotot, akkor májusban tényleg kézhez is kapod. Sietni mondjuk nekünk annyira úgysincs okunk, ugyanis első körben a fülbevaló csak angolul, spanyolul, franciául, olaszul és portugálul fog érteni, de a készítők ígérete szerint a repertoár hamarosan számos nyelvvel fog bővülni.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.