Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Hololens holografikus kijelzővel majdnem úgy érezheted magad, mintha a Star Trek holofedélzetén lennél. Holo fucking shit!

A tegnapi nagy Microsoft bejelentésen nem csak az új Windows 10 operációs rendszerről és az utóbbi években közröhej tárgyává vált Internet Explorer utódjáról rántották le a leplet, de terítékre került egy ezeknél jóval izgalmasabbnak ígérkező új projekt is: a Hololens, amit a Microsoft szerényen csak a "következő PC-ként" emleget.

Bár kiterjesztett valóság-szemüvegről van szó, a Hololenst nem érdemes egy kalap alá venni a leginkább fejen hordható okostelefonként elképzelt Google Glass-szel: a prezentáció alapján a Microsoft kütyüje egyáltalán nem akar konkurálni a telefonokkal... csak diszkréten ráborítja az asztalt a hétköznapi életünkre olyan megoldásokkal, amilyet még nem pipáltál.

A Hololens tehát a bemutató demó alapján elég nagy királyságnak császárságnak istenségnek tűnik, de mondjuk csodálkoztunk is volna rajta, ha egy szépen összerakott demóból az jön át, hogy "nézd már, milyen ócska vacakot izzadtunk össze". Ami sokkal inkább bizakodásra ad okot, az egyrészt a lent látható live prezentáció, másrészt a Wired véleménye, akik exkluzívan, már a bemutató előtt kipróbálhatták a cuccot, és meglehetősen tetszett nekik.

Pontos forgalmazási dátum és ár egyelőre nincs, csupán egy halvány ígéret arra, hogy a cucc "megfizethető" lesz, de ezt majd hisszük, ha láttuk az árcédulát.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.