Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az elmúlt hetekben-hónapokban a gyártók szinte egymás után jelentették be vadonatúj 4K-tévéiket, amelyekre egyelőre nem túl sok valódi Ultra-HD tartalom érhető el, de gyorsan javul a helyzet.

A Sony Pictures Television által jelenleg rögzített televíziós sorozatokat már mind 4K felbontásban veszik fel. Ilyen például az Anne Heche-t szerepeltető Save Me, illetve a Masters of Sex Martin Sheennel, ezek 4K-ban rögzített részeit az idei évben tűzik majd műsorukra az amerikai televíziós csatornák.

Ezzel párhuzamosan korábbi sorozatokat is újrakevernek, így például a Bunsen égőt partidrogokra cserélő kémiatanárról szóló Breaking Bad (Totál szívás) mind az öt eddig készült évada is 4K felbontásban fog tündökölni hamarosan. Több filmet is !k-sítanak, többek között olyan klasszikusokat, mint a Szellemirtók és az Idétlen időkig, de a látványfilmek kedvelői sem fognak csalódni, hiszen jön  A csodálatos pókember, A Föld inváziója - Csata: Los Angeles, és Az emlékmás 2012-es remake-je is.

A régi és új keltezésű 4K tartalmak tehát hamarosan készen állnak arra, hogy 3840x2160 képpontos felbontásban sugározza őket a tévé. A Sony Pictures Home Entertainment a hagyományos, lemezes terjesztésre is gondolt, és a közeljövőben piacra dobja az első "Mastered in 4K" logós Blu-Ray lemezeket. Mivel azonban jelenleg még nincsenek 4K-kompatibilis Blu-Ray lejátszók, ezeken a diszkeken valójában ultramagas bitrátájú 1080p tartalmak lesznek, melyek a megfelelő 4K-tévéken felkonvertálva az ígéretek szerint igen jól mutatnak majd. A forgalmazás tavasszal kezdődik meg.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.