Tizenhat giga, wifi, Bluetooth és koponyán keresztüli hangtovábbítás – jogos a várakozás.

A Google okosszemüvegéről sok mindent tudhatunk már, például azt, hogy egyelőre 1500 dollárba kerül majd, és a Foxconn-csoport gyárthatja Amerikában. A keresőóriás több bemutató videóval is lenyűgözte már az embereket, az eszköz pontos képességeiről azonban eddig csak találgathattunk – most végre nyilvánosságra hozták a Glass legfontosabb technikai jellemzőit.

Kiderült, hogy a szemüveg 16 gigabájtnyi tárhelyet kapott, amiből 12 felett rendelkezhetünk szabadon. Egy 5 MP-es kamera került bele, amellyel akár 720p-s videókat is rögzíthetünk. A kijelző által közvetített kép nagyjából olyan lesz, mintha egy 25"-os HD képet látnánk 2,4 méter távolságban. Kapcsolatot Bluetoothon és wifi 802.11b/g-n keresztül létesít majd, amikor szükség van erre, és micro USB-n keresztül tölthetjük majd fel. Erre normál használat mellett nagyjából naponta lesz szükség, ha gyakran rögzítünk vele hangoutokat, akkor ennél gyakrabban.

A szemüveg legkülönlegesebb része talán az a hangátalakító, amelynek segítségével nem kell fülhallgatót használnunk, a hangot ugyanis a koponyán keresztül a belső fülbe továbbítja. Ezt kétezer szerencsés napokon belül ki is próbálhatja, hiszen a nyolcezer fős tesztcsoportból ennyien juthatnak hozzá elsőként a szemüveghez. A fejlesztők pedig már gondolkozhatnak a Glassra készülő alkalmazásokon, hiszen a Google nekik is nyilvánosságra hozta már a legfontosabb specifikációkat.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

Döglődik a Messenger egyik alapvető funkciója

Így néz ki egy születő csillag a születő bolygóival együtt

További cikkeink a témában