Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ha az IMDB-pontszám alapján már azt sem tudod eldönteni, hogy filmet fogsz-e látni vagy csak két órával közelebb kerülsz a sírhoz, akkor most figyelj, mert van megoldás.

Bár nyilván egyénenként valamennyire változik, de saját tapasztalat alapján eddig ha el akartuk kerülni a rossz filmeket, akkor valami ehhez hasonló rosszfilm-elhárító mechanizmuson küzdöttük át magunkat:

  • Megnéztük az IMDB-n a pontszámot
  • Aztán ugyanezt megtettük a Port.hu-n és a Rotten Tomatoes-on
  • Elolvastunk mellé néhány órányi kommetfolyamot
  • Indextől Voxig az összes létező kritikát
  • Az eredményt beszoroztuk kettővel, gyököt vontunk, aztán átszámoltuk hetes számrendszerbe, és ha nagyon nagy szerencsénk volt, akkor a végén tényleg olyan filmet láttunk, aminek nem a stáblista volt a dramaturgiai csúcspontja.

Na ehelyett van mostantól a Kiflee nevű magyar alkalmazás, ami egészen új megközelítést használ a filmek besorolására, vagyis a hasonló ízlésű felhasználókat köti össze egymással.

Valószínűleg nem kell sokat magyarázni, hogy ennek mi értelme: ha valakinek ugyanannyira tetszett a Jurassic Park, mint neked, ugyanannyira rühellte Leo pofáját a Titanicban és ugyanolyan unott arccal nézte végig a Gyűrűk Ura végső, nagy csatajelenetét, az valószínűleg a következő Transformers-moziról is ugyanazt fogja gondolni, amit te.

A rendszer a következőképpen működik: a letöltés után az alkalmazás filmeket mutat neked, amiket négy kategóriába sorolva értékelhetsz (soha többet nem nézném meg, egyszer nézős, többször nézős, bármikor megnézném), és ezt követően az applikáció már csak olyan filmeket fog neked ajánlani, amit a hozzád hasonló ízlésű felhasználók a két legjobb kategóriába soroltak.

A Kifleevel egyébként azt is megnézheted, hogy mennyire lógsz ki a sorból, vagyis hogy mennyire egyezik az ízlésed egy adott filmről az általános közvélekedéssel, valamint megoldja a baráti összejövetelek egyik örök problémáját is: erre szolgálnak a metszetek, amelyek egyfajta közös halmazként azokat a filmeket tartalmazzák, amik a társaság minden tagjának bejöttek.

Az alkalmazás tesztfázisa néhány hét múlva indul, ezért ha megjött hozzá a kedved, iratkozz fel az oldalukon a hírlevelükre, és néhány hét múlva az elsők között töltheted majd le a béta verziót.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.