Az előző generációs Apple-teló árusítását azért tiltotta be a Pekingi Szellemi Tulajdoni Hivatal, mert annak dizájnját egy kínai telefonról másolták.

Legalább is ezt állítja a tök ismeretlen 100C telefon gyártója, a Shenzen Baili, akik szerint az Apple megsértette a szabadalmi jogaikat. Az mondjuk elég érdekes, hogy ez eddig nem tűnt fel nekik, legalább is elég hihetetlen, hogy telefongyártóként másfél éven keresztül nem láttak egy darab iPhone-t sem.

A Shenzen Bailinak mindenesetre jó nagy mákja van, hiszen a telefonjuk történetesen tényleg hasonlít az iPhone 6-ra - annyira mindenképpen, hogy egy kínai hivatalnok érdemesnek tartotta a hasonlóságot arra, hogy ez alapján betiltsa a telefon árusítását. Így pedig a kínai gyártó már minden bizonnyal könnyedén eléri majd a célját, és sikerül kisajtolniuk valamennyi pénzt az Apple-ből, hogy peren kívül megegyezzenek.

Mondjuk az más kérdés, hogy az egymás elgáncsolásának ezt a válfaját éppen az Apple fejlesztette tökélyre, akik évekig szívatták a Samsungot mindenféle szabadalmi perekkel, szóval annyira nem tudjuk őket sajnálni, hogy visszanyalt az a fagyi, amit ők találtak fel.

És ezt olvastad már?
Rekonstruálták a neandervölgyi ősemberek egyik 70 ezer éves receptjét