Eheti csináldmagad projektünkben egy hordozható, egyszerű és mozgatható kameraállványt mutatunk be, amit könnyedén használhatsz telefonoddal, vagy akár egy kompakt fényképezőgéppel is.

Videózás, de fotózás közben is jó szolgálatot tehet ez a kb. 3500 Ft-os IKEA asztali lámpából készült kameraállvány. Mivel összecsukható egy hátizsákban is elfér, ráadásul könnyedén, szinte bármilyen asztallapra felcsavarozható, igazi univerzális darab. Amire szükséged lesz: TERTIAL lámpa, két rövid vékony csavar anyával, két fémlap, két hosszú csavar és anyák, illetve telefon esetében két tapadókorong, kompakt kamera esetében egy ¼ colos csavar egy hozzávaló anyával, csípőfogó és csavarhúzó.

A TERTIAL lámpa búráját egy sima csavarhúzóval távolítsd el, vágd el csípőfogóval a kábelt, majd szépen húzd ki az állványból a vezetéket. Így megmarad a lámpa, mozgó, állítható tartója, amire szükséged lesz a kamerázáshoz. A két fémlapra a fotók szerint fúrj lyukakat, majd telefon esetében szépen applikáld rá a két tapadókorongot és kész is vagy. Az állvány minden olyan telefonnal működik, aminek sík, fényes hátlapja van, ami a korongoknak jó tapadást biztosít. Amennyiben kompakt fotógéppel használnád ezt a remek állványt még egyszerűbb az élet, hiszen így csak egy fémlapra lesz szükséged három furattal, amit miután felfogattál a lámpatartóra a harmadik nagyobb lyukba csavarozz be egy ¼ colos csavart egy két anyával, mivel a legtöbb (szinte mindegyik) kompakt fényképezőgép állványmenetébe tökéletesen illeszkedik majd a negyedcolos csavar. Az állvány használhatóságának csak a kívánt fotó, vagy videó eszköz súlya szab határt, ezért egész biztos, hogy egy könnyebb videokamerával is működik.

(forrás: Make Projects)

És ezt olvastad már?
Tippek, hogy biztonságosabban mobilozzon a gyereked