Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Bárhol, bármennyit nézni – korlátlanul!

Ha legalább harmincéves vagy, még emlékezhetsz arra, mekkora újdonság volt a drága, és drágán használható mobiltelefon megjelenése, és arra is, hogy bár addigra már jóval elérhetőbbé vált a technológia, milyen nagy szám volt a korlátlan tarifa bevezetése.

Az akkori igényeket maximálisan kielégítette, hogy telefonálni és SMS-ezni is éjjel-nappal lehetett fix havidíjért, azóta viszont felértékelődött a mobil adatforgalom jelentősége. A havi néhánygigás keret bőven elég böngészni és e-mailezni, ám ha valaki videotartalmat nézne, gyorsan pörög a számláló.

Az nem 2019-es megoldás, hogy mindenki maradjon otthon vagy legalább wifiközelben, ha mobileszközről akarná megnézni kedvenc YouTube-videóit, filmjeit, sorozatrészeit stb. Hogy erre mekkora az igény, jól mutatja a Vodafone Magyarország és az NRC közös kutatása: eszerint a 16-37 éves hazai internetezők 52%-a hetente néz online videós tartalmakat, ha pedig korlátlanul tehetnék, 46%-uk online filmek, videók nézésére használná a mobilinternetét. Három év alatt a mobilinternet-szolgáltatás adatforgalma több mint négyszeresére nőtt Magyarországon, a közösségi oldalakon is a videónézés a harmadik legnépszerűbb tevékenység.

Ennyi a felvezetés, jön a lényeg: a Vodafone Red Live és Live+ tarifáival májustól a Facebook, az Instagram, a Twitter, a Snapchat és a Pinterest alkalmazások tartalmai mellett a YouTube, a Netflix, az HBO Go, az Amazon Video és a Da Vinci Kids applikációk belföldi és EU-ban történő használata sem fogyasztja az előfizető rendelkezésre álló adatkeretét.

Ezek az alkalmazások egészen addig gondtalanul használhatók, amíg az előfizetőnek a minimális tarifába foglalt vagy vásárolt adatkeret a rendelkezésére áll.

A Red Live 9990 forintos havidíj mellett 5 GB, a Red Live+ pedig 12 990 forintos havidíjért 10 GB itthon és az EU-ban utazási célra felhasználható adatot kínál. Mivel akár még az öt giga is simán elég a videón kívüli mindennapi neteznivalókra, gyakorlatilag a fennmaradó összes időben nézhetsz videót a mobilodon, bár ezt biológiai és társadalmi okokból sem ajánlhatjuk. Azt viszont nagyon, hogy próbáld ki, milyen, ha az akár napi többórás buszozás, vonatozás közben, vagy szabadidődben nézheted a kedvenc filmjeid, sorozataid, videóid – bárhonnan, bármikor.

Az említett havidíjak készülékvásárlás nélkül e-Pack-kel 1 évre, készülékvásárlással pedig e-Pack-kel 2 évre érvényesek. Az új Red tarifákról az alábbi oldalon található bővebb információ: https://www.vodafone.hu/mobiltarifak/red

A cikk elkészítésében együttműködő partnerünk volt a Vodafone.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.